Kremlj pozvao SAD da izađu iz začaranog kruga sankcija

© Sputnik / Vladimir Vяtkin / Uđi u bazu fotografijaTroicka kula u moskovskom Kremlju
Troicka kula u moskovskom Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države uvele su do sada već više od 90 sankcija protiv Rusije, ali sankcije nisu instrument koji funkcioniše kada je u pitanju Rusija, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Jedno ostaje očigledno. Politika sankcija se nastavlja. Zapravo, u čitavoj istoriji našoj zemlji je uvedeno više od 90 sankcija. I naravno, to je neki začarani krug iz koga se, teoretski, mora izaći, jer sankcije ne dozvoljavaju da se postignu neki ciljevi“, rekao je Peskov novinarima.
On je dodao da se sankcije više ne uvode sa ciljem nečeg konkretnog i da bi se nešto postiglo, jer „sankcije ne pomažu da se nešto postigne, to nije instrument koji radi kada je u pitanju Rusija. Postoji samo jedan instrument koji funkcioniše kada je u pitanju Rusija, a to je dijalog zasnovan na uzajamnom poštovanju“, konstatovao je Peskov.
Odnosi Rusije i Zapada pogoršali su se zbog situacije na istoku Ukrajine i ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom, nakon referenduma na poluostrvu. Osim toga, Vašington je više puta optužio Moskvu za mešanje u predsedničke izbore i hakerske napade, što je dovelo do brojnih antiruskih sankcija, praćenih kontramerama Kremlja. Moskva je takođe počela da sprovodi politiku zamene uvoza i izjavljivala da je kontraproduktivno da se sa njom razgovara jezikom sankcija.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala