Đoković: Svidelo mi se što gubim, ali sam morao da se promenim

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2021
Pratite nas
Novak Đoković je ponovo iznenadio sve svoje navijače i ljubitelje tenisa, partijom protiv 19-godišnjeg Italijana Lorenca Musetija u osmini finala Rolan Garosa.
Najbolji teniser sveta je imao zaostatak od dva seta, ali je uspeo da napravi preokret i navede mladog rivala na predaju u petom setu.
Đoković je prva dva seta izgubio u taj-brejkovima, međutim u nastavku je briljirao, dozvolivši Musetiju da osvoji svega jedan gem za nepuna tri seta.
Novak nije ličio na sebe u uvodnim setovima, ali je posle odlaska u svlačionicu, uoči trećeg, na teren izašao „kao nov“.
„Bio sam nervozniji pri 2:0 nego kada sam počeo meč. Iskreno čak mi se i svidelo to što sam gubio dva seta jer sam bio pod tenzijom i tražio sam prave udarce“, naveo je Đoković.
Njegov rival je igrao sjajno, ali ništa nije zavisilo od njega.
„Morao sam da se promenim posle dva seta, da budem drugačiji. Imao sam bolji osećaj u udarcima, imao sam više samopouzdanja. Volim da igram pet setova sa mlađim igračima, čak i kada sam u zaostatku verujem da imam šanse jer se fizički osećam odlično. Museti je morao da odustane...“
Đokovića u četvrtfinalu očekuje duel sa Mateom Beretinijem, koji je do tog plasmana stigao zbog povlačenja Rodžera Federera.
► Amaterska greška zbog koje je „nastradao“ Federerov legat
► Novakov ludački poen /video/
► „Negativni vrtlog“ pred Beograd, šok u Parizu, a sada i – raskid
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala