Bajden razgovarao sa Zelenskim i pozvao ga da poseti Vašington

© AP Photo / Susan WalshBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2021
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden razgovarao je telefonom sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim i tom prilikom naglasio da podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.
Kako je saopštio savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, Bajden je iskoristio priliku i pozvao ukrajinskog kolegu Vladimira Zelenskog da poseti Vašington ovog leta.
„Američki predsednik je u razgovoru naglasio da podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, kao i da čeka ovog leta Zelenskog u Beloj kući posle povratka sa puta po Evropi“, rekao je Salivan.
Podsećanja radi, Džozef Bajden će ove nedelje otputovati na prvu inostranu turneju od kada se nalazi na mestu predsednika Amerika.
Posetiće Veliku Britaniju i Belgiju kako bi učestvovao na samitima NATO-a i Evropske unije. Tokom turneje se 16. juna u Ženevi planira sastanak američkog predsednika sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Zelenski prihvatio Bajdenov poziv

Zelenski je prihvatio Bajdenov poziv da doputuje u Vašington ali i napomenuo da želi da iskoristi susret kako bi razgovarao o proširenju strateškog partnerstva.
„Hvala predsedniku Bajdenu. Sa nestrpljenjem iščekujem susret kada ćemo biti u prilici da razgovaramo o strateškoj saradnji između Ukrajine i SAD“, dodao je.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala