„Divim se Đokoviću, ali ne volim da ga gledam – dosadno je“

© AP Photo / Steve ChristoStiv Darsis, belgijski teniser
Stiv Darsis, belgijski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Pratite nas
Stiv Darsis, belgijski teniser, govorio je za ruski portal „RB sport“ gde je ukazao da je po njemu sadašnji tenis „veoma dosadan“, te da u kontekstu igre Novaka Đokovića ne voli da gleda njegove mečeve.
Za Darsisa je tenis postao unitaran u odnosu na raznolikost koja je postojala ranije kada su igrači mogli da igraju i sporo i brzo, konstantno menjajući tempo, te da je bilo češćih oscilacija u igri.  
„Da budem iskren, tenis je u poslednje vreme veoma dosadan. Igrači obično igraju na metar od osnovne linije, veoma brzo i jako. Skoro niko ne izlazi na mrežu, ne koriste skraćene udarce. Svi su nekako postali isti“, rekao je nekadašnji 38. teniser na ATP listi.
Mišljenje Belgijanca je da su mečevi postali moćniji, ali primitivniji u smislu da nema raznolikosti u igri kakva je bila dok je on igrao svoj najbolji tenis.
„Znate, možda su pojedini igrači protiv kojih sam igrao mislili da moja igra ne valja. Ali ja sam se uvek trudio da češće skraćujem udarce, izlazim na mrežu, menjam tempo i ritam igre. Imao sam osećaj da su se oni gubili zbog činjenice da nikada nisu videli takav tenis“, naveo je on.
Na pitanje teniserke i novinarke Ekaterine Bajčkove da li mu je lako da igra protiv mladih igrača, sada kada je pri kraju svoje karijere, Darsis je rekao da mu nije lako, ali da je taktički interesantno za njega, te da nije siguran čiju igru bi mogao da navede kao zanimljivu za gledanje, osim Danijela Evansa.
Francuski teniser Benoa Per - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2021
Skandalozno ponašanje Francuza o kom bruji svet /video/
„Teško je reći, morao bih da razmislim. Volim Rišara Gaskea, Nika Kirjosa, Benou Pera. Per ponekad ima ludačke udarce. Volim kada ne znaš šta će se desiti u narednom trenutku. Ako gledate Đokovića, skoro svaki put možete da predvidite gde će i kako da odigra“
Darsis se odmah ispravio, naglasivši da ne želi da bude pogrešno protumačen:
„Divim se svemu što radi, kao i nivou njegovog tenisa. On je neverovatan igrač, veoma jak, ali... Ne volim da gledam njegove mečeve. Ja volim lude momke. Takođe ne volim što u modernom tenisu ne možeš ništa glasno da kažeš, da se obratiš svom protivniku, timu ili sudiji. Igrače konstantno kažnjavaju za sve i izdaju im upozorenja“.
Upitan šta je onda tenisu potrebno, da li možda više momaka ekscentričnih igrača poput Benoa Pera, Darsis je naveo da je Francuz možda pogrešan primer, ali da voli njegov stil igre.
„On ponekad kaže apsolutno grozne stvari, veoma pogrešne. Ali ja baš volim njegov tenis. U suštini, on je van terena kul momak, veoma zabavan i prijatan. Kao i Nik Kirjos. Samo što ponekad na terenu govore potpuno pogrešne stvari. Sreća je što uopšte imamo mogućnost da budemo na centralnom terenu i da igramo pred publikom. To treba da se ceni“, ukazao je Belgijanac dodajući:
„Lično volim kada teniseri igraju na različite načine, sa publikom koja će videti i kratke i moćne udarce, kada momci mogu da govore o svojim emocijama. Grozno je što sada praktično ništa ne smete da kažete osim standardnih fraza“.
„Ludi“ teniser otvorio dušu: „Nisam mogao da ustanem iz kreveta“
„Australijan open je đubre i sramota, igra se samo zbog novca“
Rođen je u Minhenu, ali je izabrao Srbiju – i za njega garantuje Novak Đoković
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala