Pretnje milijarderu: „Odrastao si u ukradenom bogatstvu, očekuj nas“

© AP Photo / Susan WalshDirektor kompanije "Tesla" Ilon Mask
Direktor kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Pratite nas
Hakerska grupa „Anonimusi“ optužila je američkog milijardera i direktora kompanija „Spejs iks“ i „Tesla“ Ilona Maska da manipuliše tržištem kriptovaluta, poručivši mu da „može da ih očekuje“.
„Možda misliš da si najpametnija osoba, ali si naišao na sebi ravnog“, navodi se u video-snimku koji su hakeri objavili na Jutjub kanalu i Tviteru, gde imaju više od 5,8 miliona pratilaca.
​Ilon Mask, treći čovek po bogatstvu na svetu, po svemu sudeći je „Anonimuse“ isprovocirao nedavnim tvitovima koji su doveli do pada cene bitkoina.
Digitalna valuta je, naime, pala za više od šest odsto nakon što je Mask na Tviteru objavio mim para koji raskida uz haštag bitkoina i emotikon slomljenog srca.
​„Anonimusi“ smatraju da je Mask tom objavom pokazao nepoštovanje prema ljudima koji vredno rade i da im se ruga mimovima koje postavlja iz jedne od njegovih kuća od milion dolara.
„To je nešto što nikada nećeš razumeti jer si rođen u ukradenom bogatstvu rudnika smaragda južnoafričkog aparthejda i nemaš pojma kroz koje muke većina zaposlenih na svetu prolazi“, naveli su „Anonimusi“.
Inače, bogatstvo Maska procenjeno je na 151 milijardu dolara.
Podsetimo, Mask je nedavno najavio da bi kompanija „Tesla“ mogla da prestane da prima kriptovalutu bitkoin, zbog zabrinutosti za životnu sredinu usled velike potrošnje energije prilikom obrade transakcija.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala