Poslanik Dume predložio NATO-u da se pre optužbi pogleda u ogledalo

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZdanje Državne dume Ruske Federacije
Zdanje Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Pratite nas
Pre nego što optuži Moskvu i Minsk da predstavljaju „pretnje“, generalni sekretar NATO-a bi trebalo da se pogleda u ogledalo - rastuća vojna aktivnost NATO-a u blizini granica Rusije i Belorusije je bez presedana, izjavio je šef Odbora Dume za pitanja Zajednice Nezavisnih Država, evroazijske integracije i odnose sa sunarodnicima Leonid Kalašnjikov.
„Oni svakodnevno vide pretnju, bilo bi čudno kada je ne bi videli. Pa dobro, neka vide koliko god žele. To je nekako prestalo da me brine u poslednje vreme, jer nema opravdanja za pretnju koju su nam stvorili približivši Baltiku sve svoje vojne baze“, rekao je Kalašnjikov.
Prema njegovim rečima, čim je NATO video „recipročnu koncentraciju“ Rusije i Belorusije, odmah je reagovao.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Zaharova: Saradnja Moskve i Minska ne ulazi u planove NATO-a
„Oni primećuju samo snažne, samo one koji se bore za svoju bezbednost. I dići će galamu, a mačka zna čije je meso pojela“, rekao je ruski političar.
Kako je rekao, zbog toga se sada baltičke zemlje i Belorusija gledaju „oči u oči“ sa uperenim oružjem jedne prema drugoj.
„Ali onaj ko je to učinio, Stoltenberg, trebalo bi da se pogleda u ogledalo pre svega“, zaključio je poslanik Državne dume.

Ruski senator: Moskva se ne udružuje protiv drugih

Istovremeno, ruski senator Aleksandar Baškin izjavio je da odnosi Rusije i Belorusije odgovaraju njihovim nacionalnim interesima, kao i da se Moskva ne udružuje ni protiv koga.
„Ako je NATO izrazio zabrinutost zbog odnosa Rusije i Belorusije, znači da sve radimo ispravno u bilateralnim odnosima“, rekao je političar.
„Alijansa nema razloga za brigu“, zaključio je Baškin.
Ranije je Stoltenberg izjavio da su članice NATO-a ozbiljno zabrinute zbog saradnje Rusije i Belorusije i da je Alijansa spremna da u slučaju potrebe zaštiti i odbrani svakog saveznika od bilo kakve „pretnje koja dolazi iz Minska i Moskve“.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala