Meksikanac iskoristio greške Ferstapena i Hamiltona

© REUTERS / MAXIM SHEMETOVSerhio Peres
Serhio Peres - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Pratite nas
Šesta trka ove sezone Formule 1 vožena je u Azerbejdžanu, a pobednik je Meksikanac Serhio Peres iz Red Bula. Drugi je kroz cilj prošao Sebastijan Fetel, treći Francuz Pjer Gasli, dok je aktuelni šampion Luis Hamilton završio 15. a Maks Ferstapen, koji je bio lider sve do nesreće, ispao iz trke.
To što je Ferstapen imao nesreću samo dva kruga pre kraja trke koja ima 51 krug, ne samo da ga je koštalo pobede, već će se gotovo sigurno odraziti i na nastavak borbe za titulu, gde će izgubiti prednost. 
Abdulrašid Sadulajev  - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
„Ruskom tenku“ nadimak dali – Amerikanci
Posle njega najveći gubitnik bio je Britanac Luis Hamilton koji je trku završio na 15. mestu, koja je zbog peha Ferstapena bila prekinuta na 10 minuta, i svi su se vratili na početak. 
Naime, Hamilton je uspeo da pretekne Peresa, ali je kasnije produžio pre skretanja u prvoj krivini i završio je trku bez osvojenog boda. Peres je zatim bez problema odvozao trku u Bakuu do kraja i prvi je prošao kroz cilj.
Četvrti u Azerbejdžanu bio je Šarl Lekler iz Ferarija, peti Lando Noris iz Meklarena.
Maks Ferstapen i dalje je lider u generalnom plasmanu posle šest odvoženih trka, ima četiri boda prednosti u odnosu na šampiona Luisa Hamiltona, dok je Peres trenutno treći sa 69 bodova.
​Trka za Veliku nagradu Azerbejdžana vozi se od 2017. godine, tačnije tada je dobila takvo ime, s obzirom na to da se prethodno zvala trka za Veliku nagradu Evrope. Dosadašnji osvajači bili su Danijel Rikijardo, Luis Hamilton i Valteri Botas. 
► Olivera Jevtić najbrža na polumaratonu u Beogradu
► Stošić razbio Poljaka i zapretio šampionu: „Šta ću tek tebi da uradim?“ /video/
► Momak sa Kosmeta doneo zlato Srbiji, Tadić zauzeo peto mesto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala