Medvedev počistio Čileanca i zakazao pravoslavni derbi

© AP Photo / Thibault CamusDanil Medvedev, ruski teniser
Danil Medvedev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev bez većih poteškoća uspeo je da izbori plasman u prvo četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je u tri seta pobedio Kristijana Garina iz Čilea rezultatom 6:2, 6:1, 7:5. Naredna prepreka Rusu biće još jedan pravoslavac, a reč je Grku Stefanosu Cicipasu.
Švajcarski teniser Rodžer Federer tokom prvog kola Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Šok – Federer se povukao sa Rolan Garosa!
Svega 124 minuta borbe bilo je dovoljno Danilu Medvedevu da eliminiše 22. nosioca na Grend slem turniru u Parizu i da prođe među osam najboljih.
Prosto je neverovatno da je Medvedev ove godine prvi put u karijeri uspeo da prođe prvo kolo na Rolan Garosu, a onda je nastavio da niže pobede ko od šale.
Rutinski je u prvom setu napravio dva brejka i tako sebi u ogromnoj meri olakšao put ka osvajanju prvog od tri seta. 
Medvedev je bio u naletu, a Garin u totalnom psihološkom nokdaunu, što potvrđuje ekspresnih 5:0 u gemovima u drugom setu. Na kraju je Čileanac nekako uspeo da ne ostane na nuli, već je stigao do počasnog gema - 6:1.
Tek u trećem setu je Kristijan Garin počeo da igra najbolji tenis, uspeo je čak da „ukrade“ servis favorizovanom Rusu i da povede 3:0, ali je motivisani Medvedev brzo demonstirao silu i izjednačio rezultat na 3:3.
​Igralo se gem za gem, na semaforu u Parizu bilo je ispisano 5:5 u trećem setu, kada je Danil uspeo da iskoristi treću brejk loptu, a kasnije je rutinski na sopstveni servis meč priveo kraju.
U narednom kolu, odnosno u četvrtfinalu Rolan Garosa Medvedeva u utorak očekuje okršaj sa petim reketom sveta Stefanosom Cicipasom, koji je poslao kući Pabla Karenja Bustu - 6:3, 6:2, 7:5.
► „Divim se Đokoviću, ali ne volim da ga gledam – dosadno je“
► Zapad priznao: Novakova igra pod pritiskom – bez premca
► Nadal rutinski slomio otpor Britanca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala