Knežević: Rešenje krize — rekonstrukcija ili nova vlada

© Foto : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenMilan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore
Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Pratite nas
Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da su rekonstrukcija ili izbor nove crnogorske vlade neke od opcija za izlazak iz krize.
„Narod očekuje odgovornost i ispunjenje obećanja koja smo dali građanima. Svako ko nije spreman da učestvuje u demontaži Đukanovićeve političko-kriminalne hobotnice treba da se povuče i ustupi mesto onima kojima je izborna volja građana svetinja“, rekao je Knežević za „Politiku“.
Govoreći o tome kakvi su odnosi u vladajućem bloku, Knežević je naveo da Demokratski front od početka poziva na razgovor i premijera i kolege iz parlamentarne većine.
„Međutim, Zdravko Krivokapić u širokom luku zaobilazi skupštinu i razgovor na ozbiljne društveno-političke teme. Zašto je to tako, pitanje je za njega, mada se neki odgovori već naziru. Mi se ni sa kim nismo ni svađali, tako da nema potrebe ni sa kim da se mirimo“, rekao je Knežević.
On je dodao da je premijer Krivokapić zatražio oprost od mitropolita Joanikija, ali i da je već sledećeg dana izjavio da bi bio nedostojan kao premijer i čovek da je potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Beogradu.
„Toliko kontradiktornosti za manje od 24 časa najbolje govori o premijerovom profilu. I sve ovo su samo pobrojane činjenice jer se suzdržavam od bilo kakvih političkih kvalifikacija u ovom trenutku. Uostalom, građani se svakog dana uveravaju ko je dosledan u odbrani Trojčindanske zakletve, a ko je dosledan u svojoj nedoslednosti“, kazao je Knežević.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala