Federeru se divi svet, a on najavljuje „beg“ od Đokovića?!

© AP Photo / Thibault CamusRodžer Federer proslavlja pobedu protiv Dominika Kepfera u trećem kolu Rolan Garosa
Rodžer Federer proslavlja pobedu protiv Dominika Kepfera u trećem kolu Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Pratite nas
Rodžer Federer i Novak Đoković imaju projektovan duel u četvrtfinalu Rolan Garosa. Međutim, do tog duela možda neće doći ne zbog rezultata, već zbog toga što je Švajcarac izjavio da postoji mogućnost da se povuče sa turnira.
Federer je pobedio Nemca Dominika Kepfera sa 3-1 u setovima (7:6, 6:7, 7:6, 7:5) posle tri časa i 39 minuta velike borbe.
Meč Švajcarca i Nemca završen je posle ponoći, čime je 39-godišnjak iz Bazela zakazao duel sa Italijanom Mateom Beretinijem.
„Ovo je bio sjajan meč za mene. Na 1-1 u setovima nisam mislio da ću pobediti. Hvala svima koji niste zaspali. Naporno sam radio da bih bio ovde. Igrati meč od tri i po sata na najvišem nivou protiv veoma dobrog igrača mi pokazuje da sam na pravom putu“, rekao je Federer.
​Rodžeru je ovo bio najbolji i najduži meč još od januara prošle godine, nakon čega je prošao dve operacije kolena i pauzu dužu od godinu dana.
Malo je reći da su na društvenim mrežama i u TV programima usledile serije pohvala na račun vanvremenskog Švajcarca.
„Federer je neverovatan. Ima skoro 40 godina i igra meč od skoro četiri sata u praznom stadionu. Zaslužuje svo poštovanje“, rekao je Mats Vilander, bivši teniser.
„Impresionirana sam načinom na koji je igrao Rodžer, načinom na koji se promenio u drugim poenima, kako je bio strpljiv, kako se branio... Nalazi se u sjajnoj formi“, rekla je Kris Evert, bivša teniserka.
„Federer ima 39 godina i i dalje je nenormalno fizički spreman. Ne žalim ni za čim, dao sam sve od sebe“, rekao je Kepfer posle meča.
​Ukoliko preskoči narednu prepreku u vidu Beretinija, devetog tenisera sveta, očekuje ga duel sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu, pod uslovom da srpski teniser savlada mladog Italijana Lorenca Musetija.
Japanska teniserka Naomi Osaka - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Oblak depresije nad Parizom – ko je đubre, gde je bila greška i šta misli Đoković?
Takođe, ukoliko se ne povuče sa turnira, što postoji kao mogućnosti.
„Moramo da odlučimo šta je najbolje za mene. Videćemo kako se budem osećao sutra“, najavio je Federer potencijalno povlačenje zbog umora, oporavka i godina, te objasnio da nije očekivao da u stigne do osmine finala u Parizu.
„Iskreno, nisam očekivao da ostvarim tri pobede. Srećan sam zbog toga“, dodao je dvadesetostruki Grend slem šampion.
Zapad priznao: Novakova igra pod pritiskom – bez premca
Federer korak bliže Đokoviću posle žustre rasprave sa Hrvatom i sudijom /video/
Ruskinja je u Parizu uhapšena zbog ovog gema /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala