Dok anđeli spavaju: Prof. dr Jovo Toševski - Danas je ugrožena muškost /video/

© Sputnik / Branko MaksimovićMarina Rajević Savić i profesor dr Jovo Toševski
Marina Rajević Savić i profesor dr Jovo Toševski - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Pratite nas
Seksualnost je totalno nerešiva tema, jer kada bi se odnos muškarca i žene rešio i sve dovelo u harmoniju, prestalo bi razmnožavanje, rekao je u emisiji „Dok anđeli spavaju“ prof. dr Jovo Toševski.
Autor brojnih knjiga, od kojih su među najpoznatijim „Planeta žena“ i „Čarobni mozak“, gost Marine Rajević Savić je, između ostalog, govorio o harmoniji odnosa između muškarca i žene i u kojoj meri je ona poželjna, kao i o tome šta vole žene, a oko čega se trude muškarci.

Žena i muškarac - dve suprotne sile

Na pitanje da li je u svetu smanjena muškost i kakva je situacija kod nas u Srbiji, dr Toševski kaže da je muškost danas gotovo potpuno nestala.
„U celom životinjskom carstvu imate dva osnovna pravila – da se životinja koja je manja sklanja od one koja je veća, jer se tigar sklanja čim vidi siluetu slona. Drugo pravilo je da ženka nikada ne galami na mužjaka. Dakle, pravilo je da je onaj ko ima deblji glas i veći stas taj koji je ćutke tolerisan. Kod nas, primata, to se takoreći nikada nije ni dešavalo, jer je od nastanka čoveka počela ženska dominacija“, smatra Toševski i dodaje da, prema njegovom mišljenju, žene vole one muškarce koje je teško savladati.

Tinejdžere je najbolje – ostaviti na miru

Govoreći o tinejdžerima, gost Marine Rajević Savić kaže da ih je najbolje – ostaviti na miru.
„Tinejdžer je osoba kojoj ne možeš apsolutno ništa. Oni su nepromišljeni, iako je i sama promišljenost vrlo diskutabilna. Dakle, tinejdžera možeš samo da ignorišeš, a ako ga ignorišeš, on ili ona će se onda zapitati zašto je tako, pa će možda i da se smiri. Dakle, samo ih treba pustiti na miru, jer ako im nešto branite, oni će uraditi potpuno suprotno“, kaže Toševski.
Prof. dr Jovo Toševski odrastao je u Vranju, a Medicinski fakultet završio je u Beogradu. Radio je kao lekar opšte prakse u selima u Vojvodini i Sloveniji, a potom u Norveškoj i Alžiru. U drugom delu svoje karijere posvetio se nauci, a njegovo opredeljenje je neuro-nauka, emocionalnost, seksualnost i memorički sistemi mozga čoveka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala