Svečani doček za srpski avion na ruskom aerodromu: Er Srbija leti i ka Rostovu na Donu /foto/

© AP Photo / Darko VojinovicEr Srbija
Er Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Er Srbija je letom JU 676, avionom „erbas A319“, uspostavila direktne letove na novoj liniji između Beograda i Rostova na Donu.
Srpska nacionalna avio-kompanija će do svoje četvrte destinacije u Ruskoj Federaciji saobraćati dva puta nedeljno, petkom i nedeljom, navodi se u saopštenju Er Srbije.
Inauguracioni let je dočekan tradicionalnim pozdravom „vodenim topovima“ na Međunarodnom aerodromu „Platov“, koji predstavlja jedan od najnovijih ruskih aerodroma, otvoren 2017. godine. Svečanoj ceremoniji koja je upriličena tim povodom prisustvovali su predstavnici Er Srbije i aerodroma.
Direktor komercijale i strategije u Er Srbiji, Jirži Marek, kaže da za ove letove vlada velika potražnja i dobra popunjenost letova u narednom periodu, preneo je Tanjug.
Poznat pod imenom „vrata Kavkaza“, Rostov na Donu predstavlja jedan od najvećih gradova evropskog dela Rusije i politički, kulturni i privredni centar juga ove zemlje.
Direktan let između Beograda i Rostova na Donu u proseku traje dva sata i 50 minuta.
Kako je saopštio međunarodni aerodrom „Platov“, svečanom dočeku aviona iz Srbije na ruskom aerodromu prisustvovali su ministar saobraćaja rostovskog regiona Vladimir Okunjev i izvršni direktor aerodroma Aleksandar Serov. 
Er Srbija je takođe obnovila letove do Krasnodara, a 8. juna obnavlja i avio-saobraćaj do Sankt Peterburga.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala