Raketni napad u Jemenu, 17 mrtvih

© REUTERS / ALI OWIDHAJemen
Jemen - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Jemenski Huti lansirali su danas balističku raketu na grad Marib koji kontroliše Vlada i ubili najmanje 17 ljudi, među kojima i jednu petogodišnju devojčicu, saopštili su zvanični izvori.
Raketa je pogodila benzinsku pumpu u kvartu Ravda u Maribu i sve žrtve su civili, izjavio je predstavnik lokalnog guvernera, prenosi AP.
U eksploziji rakete je ranjeno više desetina ljudi, a iz pobunjeničkog štaba za sada se niko nije oglasio.
Novinska agencija SABA koju kontroliše Vlada izveštava da su Huti nedugo nakon raketnog napada poslali dron sa eksplozivom koji je uništio dva ambulantna vozila koja su se kretala ka mestu eksplozije da pruže pomoć povređenima.
Američki izaslanik u Jemenu Tim Linderking osudio je napad pobunjenika koje podržava Iran i ocenio da su propustili mogućnost da se postigne mir u ovoj ratom razorenoj državi.
On je optužio Hutije da snose najveći deo odgovornosti za produženje sedmogodišnjeg sukoba koji je "naneo neopisivu patnju narodu Jemena" i pozvao sve aktere sukoba da prihvate "značajnu regionalnu i međunarodnu podršku" izraženu za mirovni plan UN.
U građanskom ratu koji u Jemenu besni od 2014. godine poginulo je više od 130 hiljada ljudi, a zemlja se nalazi u jednoj od najtežih humanitarnih krizi na svetu, navodi AP.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala