Nadal rutinski slomio otpor Britanca

© AP Photo / Fabrizio CorradettiŠpanski teniser Rafael Nadal
Španski teniser Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pobedom nad Britancem Kameronom Norijem – 6:3, 6:3, 6:3.
Nadal, koji se nalazi u istoj polovini žreba kao Novak Đoković, opravdao je ulogu favorita protiv Norija i za nešto malo više od dva sata plasirao se među šesnaest najboljih tenisera.
Španskog tenisera u borbi za četvrtfinale očekuje duel sa talentovanim Italijanom Janikom Sinerom koji je ranije u toku dana eliminisao Šveđanina Mikela Imera.
Zanimljivo, Nadala i Đokovića u osmini finala čekaju mečevi sa budućim zvezdama ovog sporta i što je još zanimljivije – obojica su Italijani.
Kada je reč o duelu španskog i britanskog tenisera, samo smo u drugom setu videli borbu, ujednačenu igru, koja je na kraju pripala „kralju šljake“.
Tokom drugog perioda igre videli smo čak šest brejkova, s tim što je Rafa napravio četiri, a Nosi dva, te je završen 6:3.
Isti rezultat bio je i u prvom setu, s tim što je Španac samo jednom oduzeo servis Britancu i to mu je bilo dovoljno za vođstvo od 1-0.
U završnom setu gledali smo sličnu igru kao u prvom, Nadal je napravio brejk u četvrtom gemu, održavao je prednost do kraja i posle dva sata i šest minuta igre plasirao se u osminu finala.
Ni Federer, ni Nadal – već Novak Đoković!
Maestralni Đoković u osmini finala Rolan Garosa!
Novi skandal sa pres konferencijama na Rolan Garosu: Zverev spasao Britanca u supermarketu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala