Predsedniku opštine Palilula određen pritvor, šestoro se brane sa slobode

CC0 / piksabej / Čekić
Čekić - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru Srpske napredne stranke Aleksandru Jovičiću, koji se sumnjiči sa još sedmoro okrivljenih za omogućavanje nelegalne gradnje u toj opštini.
Odluku o pritvoru doneo je kasno sinoć sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, preneo je Tanjug.
Pritvor je određen i za D. V, dok je ostalih šestoro pušteno da se brane sa slobode, saopštio je Viši sud.
Za G. P, M. M, D. L, Z. P. i Đ. R. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima. Sud je odbio da odredi pritvor i za Z. R.
Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak, okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.  
Jovičić i ostali okrivljeni su prethodno saslušani u tužilaštvu, gde su juče detaljno iznosili svoje odbrane, jedan po jedan.
On se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.
Tereti se i za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.
Zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su i građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.
Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je sinoć MUP.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala