Novi skandal sa pres konferencijama na Rolan Garosu: Zverev spasao Britanca u supermarketu

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTAleksander Zverev, nemački teniser
Aleksander Zverev, nemački teniser - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Britanski novinar Džonatan Pinfild, koji je postavljao pitanja Aleksanderu Zverevu nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa, mogao je da ostane bez akreditacije zbog toga što je pres konferenciji pristupio iz – supermarketa.
Konferencije za novinare stavljene su u centar pažnje na Otvorenom prvenstvu Francuske pošto je druga teniserka sveta, Naomi Osaka, objavila odluku o bojkotu istih uoči početka takmičenja, da bi nakon prve pobede usledila još jedna šokantna odluka – da se povuče sa turnira.
Podsetimo, Osaka je navela da novinari postavljanjem pitanja često ne brinu o mentalnom zdravlju sportista, te da odlukom da se ne pojavljuje na pres konferencijama želi da ukaže na probleme tenisera i njihovo mentalno zdravlje.
Ipak, Amerikanka se kasnije izvinila novinarima, i navela da je srž problema njena depresija od koje pati još od osvajanja US opena 2018. godine, te da joj je s obzirom na to da je društveno introvertna osoba, često bilo jako stresno da uvek pronađe odgovarajuće odgovore za medije.
Ove godine, pres konferencije se u Parizu odvijaju onlajn, a većina akreditovanih novinara ne nalazi se u Parizu.
Jedan od njih je i Britanac Džonatan Pinfild, novinar britanskog radija „Lajv Sports FM“, koji je priliku da razgovara sa Zverevim nakon njegove pobede nad Oskarom Oteom u prvom kolu Rolan Garosa dobio dok se nalazio u supermarketu.
„Možeš li da mi kažeš ili daš savet o tome kako da ne kasnim sledeći put na neki veliki događaj? Kako ćeš provesti narednih nekoliko dana pre narednog meča? Sad sam ovde u supermarketu i koja je to stvar koju mogu da ti kupim da proslavimo tvoju pobedu?", rekao je Pinfild Nemcu kog su pitanja prilično nasmejala.
Organizatorima turnira očigledno nije bilo mnogo do smeha, te su Britanca obavestili da ostaje bez akreditacije do kraja turnira, zbog, kako su naveli, neprofesionalizma.
Zvereva su povodom ovog događaja pitali i nakon druge pobede u Parizu nad Rusom Romanom Safiuljinom, na šta je on rekao da nije političar, ali da je Britanac po njemu „dobar momak“.
„Nadam se da će mu vratiti akreditaciju. Ne želim da budem razlog što su je izgubio svoju dozvolu za rad. Mislim da se momak samo našalio. I ja ponekad napravim šalu koju neki pogrešno shvate, pa onda usledi prava navala od vas, momci. Ne mogu mnogo da kažem, nije moja odluka. Naravno da bih voleo da mu vrate akreditaciju jer mislim da je sjajan momak, ali opet, nisam ja taj koji odlučuje“, rekao je Zverev.
Ipak, Pinfild se izvinio zbog svog postupka, pa su ga čelni ljudi Rolan Garosa ipak „pomilovali“, vrativši mu mogućnost prisustvovanja pres konferencijama.
Amerikanci se pitaju: Šta da Novak Đoković ima statuu u Melburnu?
„Ruska mašina“ se miri sa podlogom zbog koje izgleda kao „krava na ledu“
Novi šok u Parizu: Bizarno povlačenje dvostruke Grend slem šampionke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala