Partizan nemoćan – Mega preko crno-belih do istorijskog finala!

© Foto : ABA / FMPFilip Petrušev
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u finale Košarkaške lige Srbije, pošto su poraženi od Mege 82:68 u trećoj utakmici polufinala domaćeg prvenstva.
Mega, najmlađa ekipa na ovim prostorima, napravila je istorijski uspeh pošto se prvi put plasirala u finale KLS-a.
Sa druge strabe kriza crno-belih samo je nastavljena, te najtrofejniji srpski košarkaški klub treći put u poslednje četiri sezone neće igrati u utakmici za trofej šampiona Srbije.
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Petruševa udarali, provocirali, a on šmekerski odgovorio: „Nikad protiv Partizana“
Ovoga puta zaustavila ih je talentovana ekipe Mege koja će u velikom finalu igrati protiv Crvene zvezde ili Borca (Zvezda vodi 1-0).
Mladi košarkaši, predvođeni s klupe Vladom Jovanovićem, utakmicu su prelomili u poslednjoj četvrtini u kojoj su konstantno imali dvocifrenu prednost. 
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Malkolm Kazalon sa 18 poena, Simonović je postigao 17, a Cerovina i Petrušev po 14 poena.
Kod Partizana istakao se Ognjen Jaramaz sa 19 poena, Mika je postigao 12, ali se i povredio.
Partizan nije imao dovoljno raspoloženih košarkaša, jako loše su šutirali iz igre i generalno završili su sezonu onako kako su je i odigrali – jako tužno.
Na početku utakmice gledali smo egal meč, ekipe su se smenjivale u vođstvu, te je posle deset minuta igre rezultat bio 18:17 za Megu.
U drugoj četvrtini domaći košarkaši uspeli su da naprave nešto osetniju prednost, a krajem deonice desio se detalj koji je verovatno prelomio meč.
Erik Mika, koji je do tog trenutka igrao odličan meč, doživeo je tešku povredu i završio je utakmicu. Mega je na poluvremenu imala osam poena prednosti, 43:35.
Tokom treće i četvrtine četvrtine, izabranici Vlade Jovanovića održavali su prednost i na kraju su zasluženo pobedili Partizan.
Srpska haubica u Španiji – Avramović za Sputnjik otkriva zašto ne vidi sebe među „večitima“
Sjajni Micić ponovo zasenio Gudurića – Efes pred duplom krunom!
Legenda odlazi iz Sankt Peterburga – da li je rešenje Džordan iz Zvezde?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala