Epilog najvećeg ekonomskog događaja u Rusiji: Rekordan broj sporazuma, mere se bilionima

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaMeđunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu
Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu ove godine je posetilo 13 hiljada ljudi iz 140 zemalja sveta, saopštio je savetnik predsednika Rusije, izvršni sekretar organizacionog odbora PMEF Anton Kobjakov.
Kako je dodao, ovogodišnji ekonomski forum je posetilo 11.000 ruskih i stranih kompanija, a 800 vodećih kompanija predstavljali su njihovi rukovodioci. Kobjakov je precizirao da je ovogodišnjem događaju uživo prisustvovalo oko tri hiljade stranih gostiju.
„To je važan rezultat naše komunikacije, ono za šta smo se detaljno pripremali“, rekao je Kobjakov, istakavši da je forum jedinstveni svetski događaj, jedini događaj od početka pandemije koji je održan uživo.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Kobjakov je saopštio da je na Međunarodnom ekonomskom forumu sklopljeno više od 800 sporazuma.
„Na ovom forumu je potpisano više od 800 sporazuma, smatram da je to neverovatna brojka, broj koji je premašio rezultate 2019. godine. Ukupna vrednost sporazuma, pritom nismo računali komercijalne sporazume, premašila je tri biliona 860 milijardi rubalja“, rekao je Kobjakov. Poređenja radi, 2019. godine na forumu je potpisano 745 sporazuma.
Takođe je istakao da je na marginama foruma održano više od 347 sednica, dok je 45 zemalja poslalo predstavnike medija
Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu završava se danas, 5. juna, a počeo je 2. juna. MIA „Rusija sevodnja“ je medijski partner foruma.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala