Dačić: Šojgu mi je rekao da je Srbija jedina slobodna zemlja u Evropi

© Tanjug / Ministarstvo spoljnih poslova/ Ognjen StevanovicIvica Dačić i Sergej Šojgu
Ivica Dačić i Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić otkrio je detalje razgovara sa nedavnog sastanka u Moskvi sa Sergejom Šojguom, navodeći da je ruski ministar odbrane ocenio da je Srbija jedina slobodna zemlja u Evropi.
„On je meni rekao da visoko ceni Srbiju jer je Srbija jedina slobodna zemlja u Evropi koja je nezavisna i samostalna u donošenju odluka“, izjavio je Dačić, gostujući na TV Pink.
Dačić je naveo da Šojgu smatra da su sve ostale zemlje, milom ili silom, na neki način zarobljene i da ono što se nekada govorilo za Sovjetski Savez da je „tamnica naroda“, sada važi za Evropu i veliki deo sveta.
Dačić je preneo i stav Šojgua da su neke zapadne institucije sada dovele do toga da neke evropske zemlje nisu u stanju da donose odluke koje su u njihovom interesu.
Šojgu je rekao i da je siguran da će ovo rukovodstvo, sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, izdržati sve pritiske, dodao je Dačić.
Podsetimo, Dačić se pre tri dana sastao sa Šojguom koji je tom prilikom izjavio da rusko Ministarstvo odbrane namerava da nastavi da razvija intenzivnu saradnju između Srbije i Rusije u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala