Advokatska komora Beograd traži povlačenje Nacrta izmena Zakona o parničnom postupku

CC0 / Daniel_B_photos / Sudijski čekić
Sudijski čekić - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Skupština Advokatske komore Beograd odlučila je danas da od Ministarstva pravde zahteva da se Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničkom postupku povuče iz procedure javne rasprave.
 
Na sednici skupštine koja se održava u Sava centru u Beogradu, beogradski advokati su glasali za povlačenje ovog Nacrta iz javne rasprave, traže da se ne menja ZPP, a ako se menja, da se formira nova radna grupa u kojoj bi predstavnici advokature bili adekvatno predstavljeni, preneli su Tanjugu učesnici skupštine.
U nastavku skupštine na dnevnom redu je odlučivanje o predlogu da se pokrene postupak opoziva članova beogradske komore u upravnom odboru Advokatske komore Srbije (AKS) - predsednika AK Srbije Viktora Gostiljca, kao i beogradskih advokata Dejana Krstića, Dragana Karanovića, Aleksandra Cvejića i Vladimira Homana, koji beogradsku komoru predstavljaju u upravnom odboru AK Srbije.
Njihov opoziv se traži, jer su zauzeli stav da se problematične odredbe Nacrta izmena ZPP-a mogu korigovati neposrednim pregovorima sa Ministarstvom pravde, što je većem delu advokature neprihvatljivo.
Ministarka pravde Maja Popović, predsednik Advokatske komore Srbije i komora u njenom sastavu zaključili su sporazum da se iz Nacrta izmena ZPP brišu odredbe sporne advokaturi.
Treća tačka dnevnog reda današnje skupštine beogradskih advokata je ostavka predsednika, potpredsednika i sekretara komore.
Advokati su održali već dva protesta zbog Nacrta izmena ZPP koji smatraju neprihvatljivim, 24. maja i 1. juna u Beogradu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala