Tužilaštvo traži pritvor za Jovičića i ostale

© Tanjug / RADE PRELICPalata pravde u Beogradu
Palata pravde u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Više javno tužilaštvo u Beograd predložilo je sudu da odredi pritvor predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Jovičiću, kao i za još sedmoro osumnjičenih u vezi sa nelegalnom gradnjom na toj opštini.
Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.
Oni su prethodno saslušani u Tužilaštvu, gde su od 9 sati jutros detaljno iznosili svoje odbrane, jedan po jedan.
Portparol Tužilaštva Ivana Rakočević rekla je Tanjugu da odluka o pritvoru još nije dostavljena tom tužilaštvu.
Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.
Jovičić se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.
Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.
Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su ih, nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili na ozakonjenje, rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala