Peskov o sastanku Putina i Bajdena: Ne treba imati velika očekivanja

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaPogled na zidine moskovskog Kremlja
Pogled na zidine moskovskog Kremlja - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Ne bi trebalo imati prevelika očekivanja od predstojećeg razgovora predsednika Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena. Ali čak i početak njihovog dijaloga predstavlja pozitivan korak, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u komentaru za „Prvi kanal“ na marginama Sankt Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma.
Prema njegovom mišljenju, ovaj susret je „veoma važan“. Međutim, prema rečima portparola ruskog predsednika, „bilo bi pogrešno imati neka prevelika očekivanja (od samita)“.
„Koliki je potencijal naših nesuglasica, pa čak i nekih konfliktnih trenutaka u našim bilateralnim odnosima, da nema razloga da se očekuje bilo kakav napredak u postizanju razumevanja. Ali ponekad je korisno složiti se da se ne slažemo“, konstatovao je Peskov.
Prema njegovim rečima, dvojica lidera će na sastanku dobiti mogućnost da razgovaraju o postojećim nesuglasicama i svaki će pokretati one teme koje smatra najbitnijima za svoju zemlju.
Portparol Kremlja je podsetio da je ruski predsednik pristalica izvlačenja odnosa dveju zemalja iz trenutnog teškog stanja.
On je dodao da su uzajamno poštovanje i uvažavanje međusobnih interesa preduslov za poboljšanje odnosa Rusije i Sjedinjenih Američkih Država. Suprotno tome, pokušaji diktiranja i mentorstva osuđeni su na neuspeh i mogu poremetiti slabu dinamiku ka uspostavljanju dijaloga.
Lideri Rusije i Sjedinjenih Američkih Država sastaće se 16. juna u Ženevi.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala