„Pazite šta želite, jer će se možda i ostvariti“: Vulinova poruka Džaferoviću

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je bošnjačkom članu Predsedništva BiH Šefiku Džaferoviću da je veoma prirodno da Srbija razmišlja o sudbini Srba u BiH jer niko drugi neće, te da pazi šta želi jer će se možda i ostvariti.
Povodom izjava Džaferovića da niko ne treba da se paternalistički odnosi prema BiH i da Srbija nema nikakve veze sa imenovanjem visokog predstavnika u BiH, Vulin je rekao da se niko prema BiH ne odnosi paternalistički.
Potpisivanje Dejtonskog sporazuma - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Srbija prvi put aktivira pravo koje joj je dato po Dejtonu
„Mi samo vodimo računa šta se dešava sa srpskim narodom u BiH, kad niko drugi neće, a neko mora. Nije to nikakvo mešanje, ali je vrlo prirodno da razmišljamo o sudbini srpskog naroda“, naveo je Vulin.
Vulin je rekao da bi Džaferović trebalo da pazi šta želi jer će mu se možda i ostvariti, te podsetio da je Džaferović rekao kako očekuje od svojih suseda da se ponašaju prema BiH sa istim poštovanjem sa kojim se BiH ponaša prema njima.
„Da li to znači, gospodine Džaferoviću, posle vaše izjave da je Kosovo nezavisno, da je i Republika Srpska nezavisna? Budite pažljivi sa onim što želite, možda vam se i ostvari“, poručio je Vulin.
On je podsetio da je Džaferović odlazio u Novi Pazar i razgovarao sa liderom SDA Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom, koji je govorio kako treba otcepiti takozvani Sandžak.
„Reč mu nismo rekli, a mi ne smemo da razgovaramo sa Srbima. Odmah je problem kada mi razgovaramo sa Srbima, a Republika Srpska kao međunarodno priznati entitet ne može da se poredi sa Raškom oblasti ni na koji način“, naveo je Vulin, prenosi RTRS.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala