„Ovo je kao rat“: Građani Čačka o eksplozijama u „Slobodi“ /video, foto/

© Foto : Youtube/Epicentar press/PrintscreenEksplozija u fabrici Sloboda u Čačku
Eksplozija u fabrici Sloboda u Čačku - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Svi radnici koji su se zatekli u čačanskoj kompaniji „Sloboda“ u trenutku eksplozije koja se dogodila u toku noći, evakuisani su, kao i građani koji žive u okolini fabrike. Povređenih nije bilo u eksploziji i požaru koji su besneli satima.
Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama može da se vidi veliki požar praćen snažnim detonacijama, koje se smenjuju iz sekunde u sekundu.
Kako prenose mediji, najsnažnija detonacija dogodila se u 3.20, a odmah za njom i druga 3.22 sata koje su zatresle ceo grad.
​Meštani koji žive u okolini „Slobode“ izjavili su da su morali da pobegnu iz kuće, prenosi B92.
„Mi smo morali da pobegnemo iz kuće pošto živimo nadomak fabrike, jedva smo izvukli živu glavu“, rekla je Jelena iz Čačka. Prema njenim rečima, geleri su pljuštali na sve strane, a njen suprug je video kako gori jedan po jedan magacin, preneo je Info-lider.
Jedan mladić uporedio je ovu situaciju sa ratom.
„Ovo je jezivo, kolone automobila, kao da je rat“, izjavio je on.
Prema rečima Bratislava Zečevića, načelnika Službe za vanredne situacije grada Čačka, uključio se i Republički sektor za vanredne situacije koji će preduzeti dalje korake.
Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović kazao je da se na licu mesta nalazi veliki broj sanitetskih vozila, a medicinsko osoblje je spremno da deluje ukoliko se ukaže potreba.
„Za sada nema povređenih ali naši ljudi će biti na poziciji sve do smirivanja situacije“, kazao je dr Pajović.
Nešto oko četiri sata iza ponoći, oglasio se gradonačelnik Čačka Milun Todorović. On je na svom Fejsbuk profilu potvrdio da je došlo do eksplozije, i naglasio da žrtava i povređenih nema.
„U seriji eksplozija koje su se dogodile u kompaniji 'Sloboda' nije bilo ljudskih žrtava, niti povređenih. Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuisano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na licu mesta su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS i vatrogasne jedinice kompanije „Sloboda“, piše u objavi gradonačelnika Todorovića.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala