Kraj za još jednog Srbina u Parizu – Zverev prejak za Đerea

© AP Photo / Rick RycroftLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Srpski teniser Laslo Đere eliminisan je u šesnaestini finala Rolan Garosa, od njega je u tri seta bio uspešniji Aleksander Zverev - 6:2, 7:5, 6:2.
Nemački teniser, inače šesti reket planete, bio je apsolutni favorit protiv Srbina, i to je pokazao na samom startu meča.
Stadion Filip Šatrije - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Novi incident u Parizu – uhapšena ruska teniserka
Ekspresno je Aleksander Zverev u prvom gemu oteo Đereu servis, kasnije je potvrdio brejk, a bi u trećem gemu ponovo „ukrao“ servis srpskom teniseru.
Tada je bilo jasno da Đere, koji je 55. na ATP rang listi, nema šta da traži u prvom setu, koji je pripao Nemcu i to ubedljivim rezultatom 6:2.
Nastavak je doneo daleko uzbudljiviji meč, kao da su Nemac i Srbin u uvodnim gemovima drugog seta zamenili uloge. Đere je bio taj koji se razgoropadio i pogađao, terajući rivala da greši.
​To se ekspresno odrazilo na rezultat, te je u drugom setu na semaforu u Parizu pisalo 3:0. Đere je prvi gem osvojio na sopstveni servis, a onda je napravio brejk, koji je potvrdio.
Nemac je zatim uspeo da smanji rezultat na 3:1, a onda su viđena dva brejka, po jedan na obe strane. Laslo je zatim poveo 5:2 u gemovima, ali ni to nije bilo dovoljno da osvoji set.
Zverev je uspeo da naniže čak pet gemova i da reši drugi set u svoju korist - 7:5.
Jasno je da je psihološki pad koji je Đere doživeo u tom delu meča odredio njegov konačan ishod.
Indisponirani Srbin nije mogao da se vrati u meč, pa je Nemac rutinski i treći set rešio rezultatom 6:2, baš kao što je bilo slučaj u uvodnom setu, i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa gde ga čeka Kei Nišikori, dok je za Đerea turnir završen.
► Federer korak bliže Đokoviću posle žustre rasprave sa Hrvatom i sudijom /video/
► Krajinović: Ne treba mi neko ko će mi samo skupljati loptice
► Oblak depresije nad Parizom – ko je đubre, gde je bila greška i šta misli Đoković?
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala