Jutro posle eksplozije: Još gori u Čačku, pojavili se prvi snimci /video/

© Foto : Twitter/Jelena M. Kandić-Kostić/PrintscreenFabrika Sloboda u Čačku posle eksplozije
Fabrika Sloboda u Čačku posle eksplozije - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Serija snažnih eksplozija iz pravca fabrike "Sloboda" potresla je Čačak noćas oko 1.30 , a detonacije su se čule sve do ranih jutarnjih časova. Iz fabrike se još uvek dimi.
Građani koji žive u blizini fabrike su evakuisani, a neki su proveli noć u podrumu. Na društvenim mrežama pojavili su se i prvi snimci načinjeni ujutro, posle eksplozije u fabrici.
Oni kažu da se mogu videti tragovi eksplozije po automobilima, a na nekim kućama su popucala i stakla.
Posle tročasovne blokade u okolini fabrike namenske industrije "Sloboda" u Čačku, saobraćaj je jutros nešto posle 8 časova normalizovan, a još uvek je zatvoren put koji vodi ka fabrici.
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović obratio se građanima preko Instagrama. On je potvrdio navode lokalnih medija da u eksploziji u kompaniji "Sloboda" nije bilo ljudskih žrtava, niti povređenih.
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Milun Todorović (@milun_todorovic)

"Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuisano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na licu mesta su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS i vatrogasne jedinice kompanije "Sloboda"", napisao je Todorović.
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je zbog eksplozija u fabrici namenske industrije u direktnoj vezi sa Vukom Čaušićem, šefom Sektora za vanredne situacijem i direktorom policije Vladimirom Rebićem.
Vulin je potvrdio da se eksplozija desila u magacinu gotovih proizvoda, ne u samoj proizvodnji.
"Razmatrano je da se evakuiše značajni deo Čačka, ali nije bilo potrebe. Nakon 24 sata od poslednje detonacije, vatrogasci će moći da uđu", izjavio je.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala