Momak sa Kosmeta doneo zlato Srbiji, Tadić zauzeo peto mesto

© Foto : Skrinšot/Jutjub/AleksaMašićIvan Cvetković, srpski paraatletičar
Ivan Cvetković, srpski paraatletičar - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Srpski paraatletičar Ivan Cvetković osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj u disciplini 400 metara za muškarce, dok je skor Nemanje Tadića peto mesto u disciplini skok u vis.
Dvadesetsedmogodišnji Cvetković, inače momak sa Kosova i Metohije (mesto Straže, opština Gnjilane), evropski je šampion na takmičenju koje se održava u poljskom gradu Bodgošć.
Pre početka finala imao je četvrto najbolje vreme, a vreme koje je postigao na kraju trke istovremeno je i njegov lični rekord – 50.63.
Cvetkovićev najveći uspeh prethodno je bila bronzana medalja na Evropskom prvenstvu u Berlinu 2018. godine.
Nišlija Nemanja Tadić, srpski je najtrofejniji plivač sa invaliditetom, ali je od 2018. godine počeo da se bavi atletikom, odnosno disciplinom skok u vis.
„Prezasitio sam se plivanja i hteo sam da počnem nešto novo. U teretani sam slučajno sreo trenera Atletskog kluba Železničar, Nikolu Ranđelovića i zajedno smo došli na ideju da probam da skačem uvis. Već na prvom treningu imao sam dobar rezultat“, rekao je Tadić pred početak Evropskog prvenstva u Berlinu 2018. godine na kom je osvojio četvrto mesto.
Tadić se naporno pripremao za aktuelni šampionat koji je trebalo da bude održan prošle godine, ali je usled pandemije virusa korona odložen.
Interesantno je da je on u tom periodu počeo da se bavi i poljoprivredom, te je sa svojim bratom razvio biznis u uzgajanju konoplje.
Ulje od industrijske konoplje se poslednjih godina sve češće koristi za lečenje raka.
„I sam sam se lečio od koštanog kancera, tako da postoje emocije vezane za sve ovo i ukoliko ova čudesna biljka nekom pomogne biću veoma srećan“, naveo je Tadić koji je zbog opake bolesti ostao bez noge sa sedam godina.
Ovaj borbeni Nišlija je petim mestom u Bodgošću ispisao i lični rekord –  1.55, a s obzirom na to da ima 26 godina, sigurno se neće zaustaviti na ovome.
Šampion u bodibildingu objasnio put do vrha: „Kilo i po mesa dnevno, vodu ne pijem“
Vanredno stanje – Olimpijske igre potencijalno bez najboljeg iz Srbije?
Šampion u bodibildingu objasnio put do vrha: „Kilo i po mesa dnevno, vodu ne pijem“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala