Alarm u Engleskoj – navijači neće „klečanje“: „Razmislićemo...“

© AFP 2023 / CATHERINE IVILLHari Kejn i Geret Sautgejt
Hari Kejn i Geret Sautgejt - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Geret Sautgejt, selektor fudbalske reprezentacije Engleske, rekao je da će razmisliti da li će igrači ove selekcije klečati prilikom intoniranja himni na predstojećem Evropskom prvenstvu.
Englezi već godinu dana kleče tokom himne u znak protesta protiv rasne nejednakosti, međutim, u poslednjoj utakmici doživeli su fijasko jer su im navijači na stadionu zviždali zbog takvog poteza.
Zbog toga je Sautgejt rekao da će održati sastanak sa fudbalerima i da postoji šansa da dođe do promene.
„Ono što se desilo danas mi govori da treba da održim sastanak sa fudbalerima kako bih čuo kakav je njihov stav i kako se osećaju zbog cele situacije“, rekao je selektor Engleske i dodao:
„Treba da razmislimo da li ćemo nastaviti da radimo istu stvar ili ćemo na neki drugi način pokušati da ukažemo na problem u društvu. Ubeđen sam da će fudbaleri imati šta da kažu“.
Reprezentacija Engleske biće kompletna u subotu uveče kada će se timu priključiti fudbaleri Mančester sitija i Čelsija koji s razlogom kasne jer su igrali finale Lige šampiona.
To znači da će konačna odluka o tome da li će igrači klečati ili ne, na otvaranju Evropskog prvenstva protiv Hrvatske, biti donesena početkom sledeće nedelje.
Englesku do početka Evropskog prvenstva očekuje duel sa Rumunijom u nedelju i prema pisanju britanskih medija, FS Engleske najverovatnije će izdati saopštenje u kom će pozvati navijače da poštuju odluku fudbalera tokom intoniranja himne.
Ranije je još rečeno iz Saveza da je klečanje individualna odluka i da mnogi žele to da rade kako bi ukazali na rasnu nejednakost, te da se ne radi o politici.
Sad, da li se ne radi o politici – procenite sami – pošto je sve krenulo iz Amerike za vreme kampanje protiv Donalda Trampa, tadašnjeg predsednika SAD.
Evropsko prvenstvo u fudbalu počinje 11. juna i završava se 11. jula.
Ruskom narodu zabranili dolazak na utakmicu Evropskog prvenstva!
„Hrvatskoj preostaje samo slepa vera“
Čerčesov na mukama dok Rusija i dalje čeka novog Igora Akinfejeva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala