„Boljeg recepta za Crnu Goru nema“: Krivokapić posle sastanka sa Komšićem i Džaferovićem

© Sputnik / Nikola BižićZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se u Podgorici sa članovima Predsedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem. On je ocenio i rezultate rada svoje Vlade, rekavši da „boljeg recepta za Crnu Goru u ovom trenutku nema“.
Oni su nedavno razgovarali i u Sarajevu, tokom zvanične posete premijera Krivokapića Bosni i Hercegovini.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Krivokapić otkrio zašto nije potpisao Temeljni ugovor sa SPC
Krivokapić je iskazao zadovoljstvo zbog ponovnog susreta, ocenivši da su odnosi dve zemlje prijateljski, i da je saradnja odlična, a da u prilog takvoj konstataciji govori Ugovor o granici, koji je BiH potpisala i ratifikovala jedino sa Crnom Gorom.
Predsednik Vlade Crne Gore je istakao da je stabilan i siguran region preduslov prosperiteta svih zemalja u njemu, a da su dobrosusedski odnosi i evropska integracija ključni za ekonomski i infrastrukturni razvoj.
Krivokapić je naglasio da je zadovoljan rezultatima koje Vlada postiže u trenutnim kompleksnim uslovima.
„Boljeg recepta za Crnu Goru u ovom trenutku nema. To je meritokratska Vlada. Mi se trudimo da preobrazimo Crnu Goru. Najvažnije je da Crna Gora postane i opstane kao građanska država“, rekao je Krivokapić.
Premijer je kazao i da je za Crnu Goru od posebnog interesa unapređenje saobraćajne infrastrukture, koja predstavlja preduslov, kako za povećanje prometa ljudi i roba, tako i za sveukupnu ekonomsku saradnju. Krivokapić je naglasio da postoji obostrani interes za jačanje saradnje u oblasti turizma, kako bi se stvorili uslovi da ponuda bude mnogo kvalitetnija i uspešnija za obe države, kao i da od ove sezone očekuje priliv od 65% od dohotka koji je ostvaren u letnjoj sezoni 2019. godine.
„Naš plan je da do kraja tekuće godine imamo spreman projekat magistralnog puta Sarajevo - Šćepan Polje, do Plužina. Takav projekat bio bi najbolja dokaz našem dobrosusedstvu, prijateljstvu i nameri da građanima naših država i regionu život učinimo prijatnijim i bogatijim“, poručio je Krivokapić.
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, izrazio je zadovoljstvo izuzetno dinamičnom diplomatskom saradnjom sa novom crnogorskom administracijom i naglasio da je trenutna saradnja između BiH i Crne Gore dobar primer celom regionu.
I drugi član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović izrazio je zadovoljstvo zbog dinamičnog partnerskog i dobrosusedskog odnosa dve države, prenele su „Vijesti“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala