Vlasnik „Tesle“ ulazi u novi biznis

© AP Photo / Chuck BurtonElektrični automobil Tesla puni se na stanici u Šarlotu.
Električni automobil Tesla puni se na stanici u Šarlotu. - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Izvršni direktor, osnivač i najveći pojedinačni vlasnik kompanije „Tesla“, milijarder Ilon Mask, ulazi u novi biznis i na korak je od otvaranja lanca restorana.
„Tesla“ je 27. maja podneo zahtev američkom Zavodu za patente i žigove za upotrebu svog logotipa „T“ i još dve verzije stilizovanog logotipa „Tesla“ u prehrambenoj industriji, objavio je „Blumberg“.
Generalni direktor korporacije Roskosmos Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Rogozin: Ilon Mask je kosmički kapitalista
Sva tri zahteva se odnose na primenu logotipa za „usluge restorana, pop-ap restoranske usluge (služenje hrane sa tezge na točkovima), samouslužne restoranske usluge i usluge hrane za poneti“.
„Blumberg“ podseća da Mask već godinama priča o otvaranju restorana u južnoj Kaliforniji, te da je 2018. godine tvitovao da planira da pokrene „drajv in“ uslugu prodaje hrane, kao i roler i rok restoran na jednoj od novih lokacija „Tesline“ punionice za električna vozila u Los Anđelesu.
Ovog aprila je potvrdio napredak u realizaciji te ideje tvitom: „Glavna nova stanica za punjenje stiže uskoro u Santa Moniku! Nadamo se da ćemo otvoriti i restoran iz 50-ih i pustiti 100 najboljih filmskih klipova“.
​Pre toga je sa entuzijazmom najavio da će tamo u ponudi biti kokice zajedno sa „spoljnim ekranom na kojem će se vrteti 100 najboljih scena u istoriji filma“.
Mask, dakle, namerava da na svojim stanicama za punjenje električnih automobila ponudi „propratne sadržaje“ vozačima da nešto prezalogaje pre, u toku, ili nakon punjenja vozila, i da prekrate vreme gledajući najbolje filmske kadrove iz svetske kinematografije.
Maskov brat Kimbel je, inače, vlasnik kompanije „Kičen Restoran Grupa“, koja upravlja restoranima u mnogom američkim saveznim državama, uključujući Kolorado, Ilinois i Tenesi, napominje „Blumberg“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala