U Bahreinu se otvara fabrika za proizvodnju vakcina „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja ruske vakcine "Sputnjik Ve" u Kazahstanu
Proizvodnja ruske vakcine Sputnjik Ve u Kazahstanu - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije, suvereni fond Bahreina „Mumtalakat“ i „Binofarm grupa“ dogovorili su se o izgradnji fabrike za proizvodnju vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Bahreinu.
„Ruski fond, ‘Mumtalakat holding’ i ‘Binofarm grupa’ (deo AFK ‘Sistema’ ) potpisali su ugovor za izgradnju pogona za proizvodnju ruske vakcine ‘Sputnjik Ve’ u Kraljevini Bahrein, čija će proizvodnja biti isporučivana na tržišta Bliskog istoka i Severne Afrike“, navodi se u saopštenju Fonda.
Ugovor je potpisan na marginama Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma.
​Ruski fond za direktne investicije i „Mumtalakat“ su 2014. godine potpisali sporazum o partnerstvu za jačanje ekonomske i investicione saradnje između Rusije i Bahreina. „Mumtalakat“ automatski investira sa Ruskim fondom u sve projekte.
„Zajedno sa ‘Mumtalakatom’ uspešno realizujemo zajednički investicioni program, saradnja naših organizacija je duga i plodna. Zadovoljstvo nam je što smo proširili naše partnerstvo za otvaranje preduzeća u Bahreinu za proizvodnju ‘Sputnjika V’, prve na svetu registrovane vakcine protiv virusa korona“, rekao je direktor Fonda Kiril Dmitrijev.
Dmitrijev je podsetio je da je „Sputnjik Ve“ u februaru uključen u nacionalni portfolio vakcina Bahreina i uspešno se koristi za zaštitu stanovništva od virusa korona.
„Lokalizacija proizvodnje omogućiće da se povećaju naši kapaciteti za međunarodnu proizvodnju preparata i pomoći drugim zemljama u regionu da spreče širenje virusa korona“, ​​naglasio je on.
Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održava se ove godine od 2. do 5. juna u direktnom formatu. Medijski partner Foruma je novinska agencija „Rusija sevodnja“.
Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.
Vakcina „Sputnjik Ve“ registrovana je u 70 zemalja sa ukupnom populacijom većom od 3,2 milijarde. Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više od podataka koje je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala