U Americi bi pucali: Internet korisnici o izvinjenju američke vojske za upad u bugarsku fabriku

© REUTERS / SPASIYANA SERGIEVAAmerički, gruzinski i bugarski vojnici na vojnim vežbama u Bugarskoj
Američki, gruzinski i bugarski vojnici na vojnim vežbama u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Incident sa upadom američke vojske u fabriku u bugarskom selu Češnegirovo razljutio je bugarske korisnike interneta: u komentarima na izveštaj lista „Fakti“ da se američka vojska izvinjava zbog incidenta, neki pretplatnici ostavili su gnevne komentare na incident.
„Barem su se izvinili od stida... U Iraku su ubili više od tri miliona civila pod lažnim optužbama, a sada se prave budale... a za upotrebu atomskih bombi u Japanu još uvek se nisu izvinili“, napisao je korisnik TIJA.
„Udari nekog palicom po vratu, a zatim mu se izvini. Ti glupi Jenkiji su toliko arogantni i drski da ni sami ne shvataju šta su uradili“, napisao je Fajčo.
Korisnica sa nadimkom Macunka napisala je da u SAD „ako uđete na privatan posed bez prethodnog upozorenja vlasnika, možete biti upucani. A policija neće uhapsiti pucača. Ljudi imaju pravila i zakone, a ne kao ovde u Bugarskoj“.
Neki su obratili pažnju i na to da su radnici bili bespomoćni u takvoj situaciji u sopstvenoj državi.
Predsednik Bugarske Rumen Radev - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Radev o „zauzimanju“ fabrike ulja: NATO ugrozio život bugarskih građana /video/
„Pitanje je kako je bugarska policija i vojska zaštitila podatke državljana Bugarske u slučaju takve greške. Jesu li spavali? Ili pili kafu sa lokalnim dilerom droge? Da li shvatate u čemu je problem ili ne? Kako je zaštićena imovina, život i zdravlje Bugara? To je ustavna obaveza države. Da li uopšte postoji država ili je to samo grupa prevaranata koji žive i bogate se od poreza koje su sami uveli?“, napisao je komentator Vsšnost.
Incident u fabrici ulja u Bugarskoj dogodio 11. maja u okviru vežbi NATO-a za desant na aerodrom, kada je vojska pomešala mesto desanta i napala pogon fabrike. Za incident se saznalo krajem maja kada je predsednik Rumen Radev incident nazvao neprihvatljivim.
Američka vojska se 1. juna izvinila. Izjava je objavljena na sajtu Komande američke vojske u Evropi i Africi. U izjavi se objašnjava da su učesnici u vežbama smatrali da preduzeće ulazi u zonu vežbi i uverili da nije korišćeno oružje.
Pročitajte još:
  
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala