Tužilaštvo: SBPOK uključen u provere trgovine oružjem sa „Krušikom“

© Tanjug / RADE PRELICRadnici "Krušika"
Radnici Krušika - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Posle razmatranja izveštaja VBA i BIA u vezi sa sumnjama da su u poslovima sa državnom fabrikom „Krušik" privilegovani pojedini privatni trgovci oružjem, među kojima i firma povezivana sa ocem bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se u ovaj slučaj uključi SBPOK MUP-a.
U Tužilaštvu za organizovani kriminal za Tanjug preciziraju da je SBPOK-u stavljen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, i to nakon što je došlo do promene prvog čoveka ministarstva unutrašnjih poslova.
U ovom slučaju i dalje je u toku predistražni postupak, koji je pokrenut krajem 2019. godine.
Umesto od policije, tužilaštvo je tražilo obaveštenja od Vojnobezbednosne agencije (VBA) i Bezbednosno informativne agencije (BIA), a nakon promene prvog čoveka MUP-a uključena je i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) koji je deo MUP-a.
Tada se u javnosti počelo govoriti o privilegovanim pojedinim privatnim trgovcima oružjem, među kojima i firma povezana sa ocem tadašnjeg ministra policije koji je u međuvremenu preminuo prošle godine od virusa korona.
Nebojša Stefanović je sada ministar odbrane.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala