Teodosić vratio sat unazad – i to raduje Kokoškova

© Sputnik / Kseniя Bogdanova / Uđi u bazu fotografijaSrpski košarkaš Miloš Teodosić – Virtus Bolonja
Srpski košarkaš Miloš Teodosić – Virtus Bolonja - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Miloš Teodosić, tridesetčetvorogodišnji srpski košarkaš, briljirao je u dresu Virtusa iz Bolonje u trećoj utakmici polufinala Palakanestra. Izabranici Saleta Đorđevića slavili su protiv Brindizija 78:75, a iskusni plejmejker zaigrao je kao u najboljim danima i meč je završio sa 29 poena.
Teodosić igra odličnu sezonu u dresu Virtusa i protiv Brindizija se pobrinuo da se polufinalna serija završi nakon samo tri utakmice (3-0).
Mnogi su očekivali žestoku borbu između trećeplasirane (Virtus) i drugoplasirane ekipe (Brindizi) regularnog dela šampionata, međutim, ekipa iz Bolonje završila je posao maksimalnim rezultatom.
„Iza nas su dve teške sezone, kao i za većinu timova. Ponosan sam i srećan jer smo pobedili, prvo dve utakmicu na gostovanju, a sada i kod kuće. Po mom mišljenju ovaj tim Brindizija igrao je najbolju košarku tokom sezone, ali imali su Kovid probleme i zbog toga nisu završili na prvom, već drugom mestu na kraju ligaškog dela“, rekao je Teodosić posle pobede i dodao:
„Zaista su sjajan tim i zbog toga sam veoma ponosan na plasman u finale.“
Teo je istakao da je bilo čudno igrati pred publikom jer to nije bio slučaj u prethodnih godinu i po dana, i da je veoma srećan zbog povratka navijača na tribine.
Bolonju u velikom finalu očekuje duel sa Olmpijom iz Milana, te ljubitelje košarke očekuje jako zanimljiv duel između dva finansijski najmoćnija italijanska kluba.
Igor Kokoškov selektor Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Srbija se u najjačem sastavu bori za Igre!
Srpski košarkaš briljirao je u sve tri utakmice, ukupno je postigao 69 poena i raduje u kakvoj formi igra pred kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.
Teodosić se našao na širem spisku Igora Kokoškova, a ako bude zdrav naći će se i među dvanaest košarkaša koji će pokušati da izbore vizu za Japan.
Srbija nije uspela da se na Mundobasketu plasira na Igre, te će putem kvalifikacije, koje se igraju u Beogradu, imati šansu za popravni.
Kvalifikacije su na programu od 29. juna do 5. jula, a Srbija igra u grupi sa Filipinima i Dominikanskom Republikom. U drugoj se nalaze Portoriko, Italija i Senegal, te „orlove“ verovatno čeka duel sa „azurima“ za plasman na Igre.
Selektora reprezentacije Srbije raduje forma u kojoj se nalazi Teodosić, ali i ostali srpski košarkaši koji briljiraju kako u NBA, tako i u Evropi.
Blistavi um „šahiste“ iz Sombora /video/
Bogdan je utišao „Garden“ – vreme je i za „grad bratske ljubavi“ /video/
Bobi „iks faktor“, Luka blistao – Dalas na korak do polufinala! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala