Simonjanova: Zapadne IT platforme – instrument geopolitičke borbe

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan
Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan  - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Zapadne IT platforme predstavljaju instument geopolitičke borbe, a ruski resursi redovno su izloženi njihovoj cenzuri i diskriminaciji, izjavila je glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ i RT-a Margarita Simonjan.
„Naši resursi su redovno, svakodnevno podvrgnuti cenzuri i diskriminaciji svetskih IT giganata. To traje već nekoliko godina i očigledno je da to ne kriju“, rekla je ona na Međunarodnom ekonomskom forumu koji je počeo u Sankt Peterburgu.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2017
Rusija optužila medije-strane agente za mešanje u unutrašnje poslove zemlje
Prema njenim rečima, mešanje zapadnih platformi u unutrašnje stvari Rusije u celini je „neprijateljsko, štetno i opasno“.
„Zapadne društvene mreže su odavno, ne odmah, ali već odavno postale instrument geopolitičke borbe. A nemati svoje i ne štititi se od tuđih za nas je isto kao da nemamo svoju vojsku, svoje Ministarstvo odbrane i državne granice“, izjavila je Simonjanova.
Peterburški međunarodni ekonomski forum održava se ove godine od 2. do 5. juna. Medijski partner Foruma je novinska agencija „Rusija sevodnja“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala