Putin: Rusija izlazi iz teške ekonomske situacije posle pandemije

© Sputnik / Sergeй Ilьin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Ruska ekonomija izlazi iz teške situacije posle pandemije, zemlja uspeva da prevazilazi poteškoće, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„Rad se nastavlja, bez obzira na sve poteškoće, uključujući i one povezane sa epidemijom virusa korona. Najbolja potvrda toga su rezultati ruske ekonomije u celini“, rekao je Putin na ceremoniji potpisivanja investicionih sporazuma na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.
On je dodao da Rusija uspeva da prevaziđe teškoće zahvaljujući biznisu.
„Rusija uspeva da prevazilazi poteškoće sa kojima se ceo svet suočio protekle godine u velikoj meri zahvaljujući vama i vašim kolegama. A naša ekonomija izlazi iz teške situacije u kojoj smo se svi našli“, naglasio je predsednik obraćajući se učesnicima ceremonije.
Ruski lider je potpisane sporazume na ovom forumu nazvao prvim koracima ka tome. Uveren je da će „biti mnogo više poslovnih kontakata i pregovora sa potpisivanjem dokumenata“.
On je rekao da se nada da će Rusija ne samo izaći iz teške situacije, već, bez ikakve sumnje „doći do novih granica“, zaključio je Putin i dodao da je ruska vlada radila i činiće sve da podrži razvoj ekonomije.
Peterburški međunarodni ekonomski forum održava se ove godine od 2. do 5. juna. Medijski partner Foruma je novinska agencija „Rusija sevodnja“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala