Popović: Ruski ministar poljoprivrede uskoro u Srbiji

© Foto : Ustupljeno SputnjikuNenad Popović
Nenad Popović - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je danas u Sankt Peterburgu o povećanju izvoza sa ruskim ministrom poljoprivrede Dmitrijem Patruševim, koji će, kako je najavio, posetiti Beograd u prvoj polovini jula, saopštila je Vlada Srbije.
"Srbija je jedina zemlja na svetu koja bez carina može da izvozi u Rusiju sve što proizvede. To je velika olakšica i šansa za naše poljoprivrednike da povećaju izvoz", rekao je Popović koji je i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom i naglasio da je značajno povećanje izvoza poljoprivrednih proizvoda i hrane iz Srbije u Rusiju cilj.
"Patrušev je veliki prijatelj Srbije. Očekujem da njegova poseta bude dodatni podsticaj za unapređenje bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede", rekao je Popović.
Popović je podsetio da je saradnja dve zemalje na najvišem nivou u istoriji.
"Zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Vladimiru Putinu naša bilateralna saradnja se dinamično razvija", istakao je Popović, preneo je Tanjug.
Ministar Patrušev istakao je da se raduje poseti Srbiji i da je Rusija spremna da sa srpskim partnerima dodatno razvija uzajamno korisne odnose u oblasti poljoprivrede.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala