Određen pritvor osumnjičenoj za estetske zahvate za koje nije imala licencu

© Sputnik / SputnjikZgrada pravosudnih institucija u Katanićevoj u Beogradu
Zgrada pravosudnih institucija u Katanićevoj u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Olgici Markanović osumnjičenoj za nadrilekarstvo, odnosno medicinske zahvate za koje nema licencu.
Pritvor joj je odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti od bekstva, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogla da utiče na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogla da ponovi krivično delo, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.
Na ovo rešenje okrivljena i njen branilac mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana od prijema rešenja.
Markanovićeva se tereti da je estetskim i antiejdžing nadrilekarstvom izazvala zdravstvene probleme kod 11 osoba, a postoje indicije da je kod određenih osoba pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.
Ona je ranije danas na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.
U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.
Tretmane pacijentima pružala je, kako je navela, uređajem „Plazma pen" koji nije medicinski već kozmetički.
Markanovićeva je takođe je tvrdila da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.
U daljem toku postupka Tužilaštvo će ispitati sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje, radi donošenja konačne odluke.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala