Rusija: Nećemo sedeti skrštenih ruku dok Zapad vodi hibridni rat protiv Moskve i Minska

© Sputnik / Andreй Aleksandrov / Uđi u bazu fotografijaBeloruska i ruska zastava
Beloruska i ruska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Rusija i Belorusija neće sedeti skrštenih ruku na akcije Zapada koji koristi elemente hibridnog rata protiv suvereniteta obeju država, izjavio je direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.
„U pitanju su, naravno, svi elementi hibridnog rata, agresivne akcije. Termin 'neprijateljski koraci' je suviše mek“, ocenio je on.
Prema njegovim rečima, građani Ruske Federacije doživljavaju te akcije krajnje negativno.
„Među našim stanovništvom raste neprihvatljivost takve politike zapadnih zemalja. Mislim da se slične pojave javljaju i u beloruskom društvu“, rekao je on.
Nariškin je razgovarao u Vitebsku sa predsednikom Komiteta državne bezbednosti Belorusije Ivanom Terteljom o saradnji Moskve i Minska u uslovima agresivne politike Sjedinjenih Američkih Država i zapadnih zemalja.
„Šefovi obaveštajnih službi razgovarali su o rezultatima i perspektivama saradnje u sferi osiguravanja nacionalnih interesa Rusije i Belorusije u uslovima agresivne politike SAD i zapadnih zemalja protiv Rusije i Belorusije“, navodi se u saopštenju pres-službe SVR.
Kako se dodaje, Nariškin i Tertelj su tokom sastanka istakli da je važna konsolidacija napora usmerenih na jačanje potencijala Moskve i Minska u suprotstavljanju globalnim izazovima i novim pretnjama po bezbednost Savezne Države Rusije i Belorusije.
Ističe se da Zapad vodi destruktivnu aktivnost, usmerenu na „destabilizaciju političke i socijalno-ekonomske situacije na prostoru Savezne države“.
Pročitajte još:
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala