"Mlekara Šabac" gradiće fabriku u Rusiji

CC0 / pixabay / Sir
Sir - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
"Mlekara Šabac" gradiće fabriku u Rusiji uz podršku Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije (TIK RF), dogovoreno je danas u Sankt Peterburgu na sastanku predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža i predsednika TIK RF Sergeja Katirina.
"Mlekara Šabac" će fabriku u Moskovskoj oblasti početi da gradi sledeće godine i u njoj će proizvoditi meki sir i jogurte od najkvalitetnijeg ruskog mleka po IFS standardu za rusko i inostrana tržišta, saopštila je PKS.
"TIK RF podržaće izgradnju fabrike "Mlekare Šabac" i projekte drugih srpskih kompanija koje žele da prošire svoje poslovanje i da se što bolje pozicioniraju na ruskom tržištu", poručio je Katirin.
Nenad Popović - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Popović: Ruski ministar poljoprivrede uskoro u Srbiji
Čadež i Katirin razgovarali su i o mogućnostima izvoza softverskih rešenja iz Srbije u Rusiju i drugim važnim projektima.
"Naš izvoz softvera vredi oko 1,5 milijardi evra, a juče je u Rusiji završen veliki projekat srpske kompanije "Termovent" koja je pustila u rad potpuno automatizovani proizvodni pogon fabrike lekova "Farmasintez – Nord" koju je naša kompanija kompletno opremila svojim svetski poznatim "čistim sobama", po sistemu ključ u ruke", rekao je Čadež.
On je pozvao predsednika ruske komore da sa delegacijom privrednika poseti Srbiju i da se u direktnim razgovorima sa predstavnicima srpske poslovne zajednice razmotre mogućnosti zajedničkih poslova.
Predsednik PKS sastao se i sa Visilijem Ignjatijevim, generalnim direktorom kompanije "R-farm", najvećeg ruskog proizvođača lekova, sa kojim je razgovarao o potencijalnoj saradnji sa našim kompanijama i farmaceutskim sektorom.
Čadež je u toku dana održao sastanak i sa predsednikom Upravnog odbora austrijskog industrijskog holdinga "GAZ Austrija" Zigfridom Volfom, preneo je Tanjug.
Predsednik PKS učestvuje na 24. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF) koji traje do 5. juna, a okupio je više hiljada učesnika iz sveta biznisa i politike.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala