Ministarstvo odbrane Rusije: U svetu počinje novi Hladni rat

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva odbrane Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva odbrane Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
U svetu počinje novi Hladni rat i već je u toku doktrinarno definisanje protivnika, smatra zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin.
Prema njegovom mišljenju, danas u svetu postoji nekoliko trendova koji izazivaju najozbiljnije izazove i pretnje bezbednosti.
„Prvo, danas smo svedoci formiranja novog svetskog poretka. Vidimo tendenciju da zemlje budu uvučene u novi Hladni rat, koji deli države na ‘svoje’ i ‘tuđe’, pri čemu se ‘tuđi’ nedvosmisleno definišu u doktrinarnim dokumentima kao protivnici“, rekao je Fomin u intervjuu za RT.
Istovremeno se sistematski uništava postojeći sistem međunarodnih odnosa i bezbednosna arhitektura, a uloga međunarodnih organizacija se omalovažava.
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
„Čekaju nas strašna vremena“: Zaharova o informacionom ratu u svetu
Umesto međunarodnog prava nameće se poredak „zasnovan na određenim pravilima, koju predlaže i podržava ne zna se ko, koja nigde nisu propisana i koja odgovaraju samo onima koji su, zapravo, izmislili taj poredak“, dodao je zamenik ministra.  
Istovremeno se pojavljuju suštinski nove vrste oružja koje radikalno menjaju odnos snaga, oružana konfrontacija prodire u sve nove sfere – svemir i sajber prostor. Sve ovo dovodi do promene principa i metoda ratovanja, naglasio je Fomin.
Prema njegovim rečima, o svim tim temama razgovaraće se na IX Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti koja će se održati u Moskvi od 22. do 24. juna.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala