Amerikanac je postigao 55 poena, ali nije bio najbolji – zbog Jokića /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić i Entoni Dejvis
Nikola Jokić i Entoni Dejvis - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, ostao je u senci Demijana Lilarda koji je u petoj utakmici prve runde plej-ofa postigao 55 poena, međutim, novinar ESPN-a Maks Kelerman želeo je da ispravi nepravdu i da prostor srpskom košarkašu koji je, kako Maks kaže, bio najbolji igrač na terenu.
Denver Nagetsi vode 3-2 u seriji protiv Portland Trejl Blejzersa, a peta utakmica bila je jedna od najboljih u ovosezonskom plej-ofu.
Viđena su dva produžetka, oba puta je Demijan Lilard sa trojkama uvodio meč u dodatnih pet minuta, te je na kraju duel završio sa čak 55 poena iz 70 odsto šuta iz igre.
Očekivano svi su pričali o Lilardu, ali Portland je izgubio – zbog Nikole Jokića. Srpski košarkaš tiho je odigrao sjajan meč, 38 poena, 11 skokova i devet asistencija, međutim, mejnstrim mediji u SAD nisu mu posvetili mnogo prostora.
Među njima nije bio Maks Kelerman sa ESPN-a koji je kazao da je, uprkos 55 poena Lilarda, najbolji košarkaš na terenu bio Nikola Jokić.
„Prihvati ovo Ameriko, Džoker (Nikola Jokić) je ovogodišnji MVP i niko nije želeo to da se desi. Svi smo hteli da to bude Demijan Lilard, ali je Jokić“, rekao je Kelerman i dodao:
„U prošloj utakmici Lilard je igrao neverovatno, pogađao je trojku za trojkom i na kraju uveo utakmicu u produžetak. Znaš zašto se to desilo? Zato što je Jokić kontrolisao utakmicu.“
Kelerman hoće da kaže da je Lilard morao da igra na briljantnom nivou da bi uopšte obezbedio produžetak ekipi, odnosno Jokić je non-stop bio u kontroli utakmice.
„Potom je krenuo produžetak, ponovo je imao kontrolu, pronalazio saigrače... Naravno da nije šuter poput Lilarda, ali je opet završio meč sa 38 poena, 11 skokova, devet asistencija i četiri blokade“, kaže Kelerman.
„Da, ne može da šutira kao Lilard, ali razlog zbog kog je Dejm morao da pogađa sve te šuteve je taj što je Džoker bio u kontroli“, dodao je.
Maks je na kraju zaključio svoj segment rečenicom da se o Jokiću posle utakmice nije pričalo samo zato što je Lilard postigao 55 poena, ali i da to ne znači da je Dejm bio bolji igrač od njega na terenu.
Kelerman je ovde rekao suštinu koja se, ruku na srce, neće promeniti uskoro jer NBA živi od statistike, brojeva, šuteva od kojih se „živi i umire“.
I, to je u redu, ali treba odati priznanje i drugoj strani, u ovom slučaju Nikoli Jokiću čija je ekipa pobedila na toj utakmici.
Blistavi um „šahiste“ iz Sombora /video/
Kada „čovek od čelika“ progovori srpski jezik – zbog Srbina /video/
Posle jednog poteza Jokić je naterao Amerikance da mu se poklone /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala