Federer korak bliže Đokoviću posle žustre rasprave sa Hrvatom i sudijom /video/

© AP Photo / Michel EulerRodžer Federer tokom meča sa Marinom Čilićem na Rolan Garosu
Rodžer Federer tokom meča sa Marinom Čilićem na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Rodžer Federer se plasirao u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad hrvatskim teniserom Marinom Čilićem, a meč je obeležila rasprava iz drugog seta o kojoj se vodi polemika u teniskom svetu.
Federer je bez većih problema izašao na kraj sa Čilićem, posle nešto više od dva i po sata borbe, po setovima – 6:2, 2:6, 7:6, 6:2.
Trenutno osmi teniser sveta je osvojio prvi set, ali je Hrvat bolje otvorio drugi i poveo sa 3:1.
Hrvatski teniser je servirao da poveća prednost koju je stekao, a u jednom trenutku desila se nesvakidašnja situacija, pošto je Rodžer dobio opomenu.
Naime, Švajcarac nije bio spreman da primi servis kada je Čilić bio spreman da servira, što nije nešto zbog čega se često dobija zvanična opomena u tenisu.
„Zašto si mi dao opomenu“, upitao je Federer sudiju u stolici i dobio odgovor koji mu se nije svideo.
Federer je zakasnio da se spremi za ritern jer mu je, kako je naveo, bilo potrebno vreme da ode na jednu stranu terena, uzme peškir kako bi obrisao znoj, a onda dođe do druge i započne poen.
Švajcarski teniser Rodžer Federer tokom prvog kola Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Đokovićev krah je bio Federerova najveća motivacija
Usledilo je i obraćanje hrvatskom teniseru, koji je pokušao da smiri situaciju.
„Da li misliš da sam spor?“, upitao je Federer Čilića, koji mu je odgovorio da se sporna situacija „desila nekoliko puta“.
Meč se nastavio posle skoro trominutne rasprave, ali tu nije bio kraj, pošto je pri narednoj promeni strana Rodžer podsetio sudiju da je u Čilić prethodno jedanput servirao pre nego što je on bio spreman.
„Tada ništa nisi rekao. Zašto?“, žustro se Federer obratio sudiji i dodao da je trebalo da ga nezvanično opomene pre nego što je to uradio zvanično.
​Rasprava nije poremetila Čilića, koji je drugi set završio brejkom, ali je Rodžer bio taj koji je stekao prednost u trećem setu. Međutim, Marin je pri rezultatu 1:3 spasao četiri brejk lopte, potom napravio brejk, pa se otišlo u taj-brejk.
Rafael Nadal ispred svoje statue na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Amerikanci se pitaju: Šta da Novak Đoković ima statuu u Melburnu?
Iako je Hrvat od pet servisa u taj-brejku četiri puta odservirao neodbranjivo, napravio je i jednu duplu servis grešku, što je bilo dovoljno Federeru da povede sa 2-1 u setovima, a onda u četvrtoj deonici meča sa jednim brejkom reši pitanje pobednika.
Federer je pobedom došao korak bliže četvrtfinalnom duelu sa Novakom Đokovićem, koji je prethodno savladao Pabla Kuevasa. Naredni protivnik Švajcarca biće Nemac Dominik Kepfer.
​► Novi šok na Rolan Garosu – odustala najbolja teniserka sveta!
Đoković skoro pa nepogrešiv u Parizu!
Debakl „ruskog tajnog oružja“ u Parizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala