Đokovićevo traženje vatre na večernjem treningu

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Prvi meč Novaka Đokovića na Rolan Garosu koji je ujedno bio i premijera igranja u večernjem terminu Otvorenog prvenstva Francuske, predstavljao je odličan trening za Srbina. Uslovi za njegovu igru bili su idealni, ali bi savršen scenario bio da je bilo – publike.
Prvi reket sveta, započeo je svoje učešće na Otvorenom prvenstvu Francuske furioznom pobedom nad Amerikancem Tenisom Sandgrenom sa 3:0 u setovima (6:2, 6:4, 6:2).
Budući da publika nije bila dozvoljena na Stadionu Filip Šatrije zbog lokalnog policijskog časa koji počinje u 21 čas, Srbin je premostio „tišinu“ koja je dopirala sa tribina da porazi protivnika maltene bez trunke napora.
Đoković, koji juri svoju 19. Gren slem titulu i nastoji da smanji zaostatak za dvadesetostrukim šampionima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, pokazao je neke znake frustracije tokom drugog seta u kom je spasao čak šest brejk lopti, ali 66. teniser sveta nije bio ni blizu da bi mogao da mu zapreti.
Treći set je bio puka formalnost za Đokovića, pošto je osvojio pet gemova za redom u nečemu što je podsećalo više na trening nego na zvanični meč Rolan Garosa.
Iako mu je prijalo igranje u noćnom terminu, Đoković je posle ovog duela izjavio da bi više voleo da igra pred publikom, kao što je to bio slučaj prošle nedelje u Beogradu gde je osvojio titulu.
„Počastvovan sam što sam igrao prvi muški meč na Rolan Garosu u noćnom terminu. Bilo mi je veoma zanimljivo, svideli su mi se uslovi i način na koji sam igrao, način na koji sam se kretao, način na koji sam se osećao“, rekao je prvi teniser sveta.
Po jedan meč u noćnom terminu zakazan je do 9. juna, do kada neće biti publike, a gužva će se vratiti od srede kada će početak policijskog časa biti pomeren na 23 časa.
Đokovića u četvrtak očekuje duel sa Pablom Kuevasom i ovoga puta na teren će izaći znatno ranije – oko 15 časova.
„I ja sam bio sa pogrešne strane mača“ – Novak se oglasio nakon skandala koji trese teniski svet
Novi šok u Parizu: Bizarno povlačenje dvostruke Grend slem šampionke
Bivši Novakov trener o šokantnom potezu šampionke: Cela karijera joj je ugrožena!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala