Bobi „iks faktor“, Luka blistao – Dalas na korak do polufinala! /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillTim Hardavej junior i Luka Dončić
Tim Hardavej junior i Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Dalas Meveriksa pobedili su LA Kliperse 105:100 i posle pet odigranih utakmica vode sa 3-2 u prvoj rundi plej-ofa. Boban Marjanović i Luka Dončić bili su sjajni u pobedničkom timu i još jednom su oduševili navijače na severnoameričkom kontinentu.
Ekipa iz Teksasa bila je u velikom problemu nakon četvrog meča jer je ispustila prednost od 2-0 u seriji i momentum je bio na stranu LA Klipersa.
Dalas je imao sve u svojim rukama pred domaćom publikom, ali oba puta žestoko je omanuo i pred petu utakmicu su znali – ili će pobediti i zadržati šansu za drugu rundu ili sledi poraz, što bi verovatno značio kraj sezone.
Rik Karlajl, trener Dalas Meveriksa, razmišljao je šta da uradi, kako da digne ekipu i setio se da u timu ima „iks faktora“ – Bobana Marjanovića.
Bobi nikada u karijeri nije bio starter u plej-of utakmici i vreme je bilo da se to promeni. Karlajl je napravio promene, stavio je Marjanovića od starta na parket i to je dalo rezultata.
Srpski košarkaš uneo je preko potrebnu energiju i na parketu je proveo čak 20 minuta. U prva četiri meča ukupno je igrao 15 minuta, a sada je na parketu bio čak 20 i odlično je iskoristio šansu.
Pravio je razliku kada je bio u igri i meč je završio sa devet poena, sedam skokova, blokadom i šutem 3/6 iz igre. Marjanović je zaslužio šansu, dobio ju je i što bi rekli Amerikanic – „isporučio je“.
Bobi je bio „iks faktor“, a Dalas do trijumfa ne bi došao bez fenomenalnog Luke Dončić. Dvadesetdvogodišnji košarkaš briljirao je na terenu i utakmicu je završio sa 42 poena, osam skokova i 14 asistencija.
Luka je bio apsolutno nezaustavljiv, sve je od njega kretalo i bio je apsolutno najzaslužniji za ponovno vođstvo u seriji.
Kada je reč o toku utakmice, Dalas je u trećoj četvrtini preuzeo kontrolu i u poslednju deonicu ušlo se sa velikih +14, 75:89. Mevsi su održavali prednost, utisak je bio da će rutinski doći do pobede, ali Klipersi su se serijom 9-0 vratili u život.
Na samo 40 sekundi do kraja zaostatak ekipe iz Los Anđelesa bio je pola koša i imali su realnu šansu da „ukradu“ meč.
U narednom napadu Dončić je izgubio loptu, te su Klipersi na 20 sekundi do isteka vremena mogli do prednosti. Ipak, uspaničili su se Nikola Batum i Terens Men, koša nije bilo i usledila je penal završnica.
Hardavej junior ubacio je oba slobodna i Mevsi su imali +3, 100:103. U odlučujućem posedu Kavaj Lenard promašio je šut za tri poena, franšiza iz Teksasa povela je 3-2 u seriji i pred svojim navijačima imaće šansu da završi seriju.
Uz Dončića i Bobana istakao se Hardavej junior sa 20 poena, dok su po osam imali Fini-Smit, Porzingis i Pauel. U poraženom timu Džordž je postigao 23, a Lenard i Džekson 20.

NBA, rezultati:

Filadelfija – Vašington 129:112 (4-1)
Njujork – Atlanta 89:103 (1-4)
Juta – Memfis 126:110 (4-1)
LA Klipers – Dalas 100:105 (2-3)
Amerikanci u čudu zbog Srbina – i neverovatnog podatka o kojem ne prestaje da se priča
Blistavi um „šahiste“ iz Sombora /video/
Epski okršaj Srbina i Amerikanca – Jokić vodi Denver ka polufinalu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala