Debakl „ruskog tajnog oružja“ u Parizu

© Sputnik / Aleksandar Džorovič / Uđi u bazu fotografijaAslan Karacev, ruski teniser
Aslan Karacev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Ruski teniser Aslan Karacev doživeo je šokantan poraz u drugom kolu Rolan Garosa, pošto je od njega bolji bio iskusni Nemac Filip Kolšrajber sa 3-1 u setovima.
Kolšrajber je nadigrao Karaceva posle tri sata velike borbe, po setovima – 6:3, 7:6, 4:6, 6:1, čime je napravio jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem toku turnira.
Novak Đoković tokom meča sa Pablom Kuevasom u drugom kolu Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Đoković skoro pa nepogrešiv u Parizu!
Nemac je protiv 26. tenisera planete, poznatog i kao „rusko tajnog oružje“, ostvario jednu od najvećih pobeda u poslednjih nekoliko godina, koliko već nije u samom teniskom vrhu.
Tridesetsedmogodišnji Kolšrajber je nekada bio 16. teniser sveta, ali trenutno zauzima 132. poziciju, a ukoliko savlada i narednu prepreku izjednačiće najbolji uspeh na Rolan Garosu u karijeri – četvrto kolo.
Naredni protivnik Kolšrajbera biće Argentinac Dijego Švarcman, koji je u drugom kolu eliminisao Slovenca Aljaža Bedenea sa 3-0 u setovima.
​Zanimljivo je da je u prva dva seta ovog duela viđena tek jedna brejk lopte sve do završnice tog dela igre.
Iskoristio ju je Kolšrajber u prvom setu, da bi zatim Karacev propustio dve brejk/set lopte pri vođstvu 6:5 u drugom setu, te izgubio taj-brejk.
​Rus je uspeo da mnogo bolje zaigra na riternu i osvojio treći set, ali je doživeo novi veliki pad u četvrtom, pa mu je protivnik napravio dva brejka, što je bilo više nego dovoljno za overu pobede.
​► Đokovićev krah je bio Federerova najveća motivacija
Amerikanci se pitaju: Šta da Novak Đoković ima statuu u Melburnu?
Uzbuna u Parizu zbog Hrvata – najbolji dubl teniseri u karantinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala