„Među nama su pale teške reči“: Mandić pozvao mitropolita Joanikija da pomogne /video/

© Sputnik / Aleksandar MilačićAndrija Mandić
Andrija Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Pratite nas
Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je da je taj savez spreman da u duhu bratstva nađe zajedničku reč sa svima i da se, kako je naveo, uhvate u kolo koje je u jednom trenutku bilo prekinuto. On je pozvao mitropolita Joanikija da pomogne „nama koji imamo nesporazum da pronađemo rešenja“.
Mandić je to rekao u sredu uveče u Patrijaršijskom domu u Podgorici, posle dočeka i službe izabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Hramu Hristovog Vaskrsenja.
On se prisutnima obratio na molbu mitropolita rekavši da predstavnici DF-a žele u tom duhu zajedništva da nastave odnose koji su u jednom periodu bili narušeni.
„Odnose sa onima koji se bave politikom i donese odluke u ime naroda“, kazao je Mandić, izrazivši spremnost da uvaže druge, ali i da i oni budu uvaženi.
Obrativši se mitropolitu Joanikiju, Mandić je rekao da u vremenu koje predstoji mitropolit ima ulogu više i da očekuje da pomogne „nama koji imamo nesporazum da pronađemo neka rešenja“.
„Među nama su u ovom vremenu pale teške reči, krupni izazovi ali vam mogu reći, u ime grupe ljudi koju ja predstavljam, da smo spremni da radimo zajedno i da nađemo bratsko rešenje. Spremni smo da uvažimo druge ali očekujemo i da mi budemo uvaženi“, naveo je, između ostalog, Mandić.
Ako, kazao je, ne dođe do zajedničkog rešenja, uvek će odlučivati volja naroda.
Mandić je istakao je da se volje naroda ne plaši, ali da ne bi, kako je rekao, ispitivali to uverenje, najbolje je, ističe, da pronađemo bratsko zajedništvo, slogu i zajedničku reč, objavila je podgorička „Borba“, a preneo Tanjug.
Podsetimo, u podgoričkom Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja sinoć je veliki broj vernika dočekao mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.
Dočeku je prisustvovao i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, predsednik Skupštine Aleksa Bečić, ministarka Vesna Bratić.
Među zvanicama su bili i lideri DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević, Slaven Radunović i Maja Vukićević, kao i Jovan Vučurović, Jelena Božović, lider prave Crne Gore Marko Milačić…
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala