Susret Šojgu-Dačić: Dve zemlje nastavljaju saradnju u vojnoj sferi, Šojgu prijatelj Srbije

Pratite nas
Rusko Ministarstvo odbrane namerava da nastavi da razvija intenzivnu saradnju između Srbije i Rusije u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku s predsednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem. Dačić je poručio da je ruski ministar pravi prijatelja Srbije.
„Aktivno razvijamo našu vojnu i vojno-tehničku saradnju. Održavaju se zajedničke vojne vežbe. Srpski oficiri prolaze obuku u našim vojnim školama i nameravamo da tu praksu proširimo“, rekao je Šojgu na početku sastanka s Dačićem.
On je podsetio da su se ruski vojnici nedavno vratili sa velikih zajedničkih vežbi koje su uspešno završene na teritoriji Srbije.
„Verujem da će vežbe koje se budu održavale i u Rusiji i na teritoriji Srbije biti isto tako uspešne“, dodao je Šojgu.
Dačić je poručio da će Srbija uvek biti zahvalna ruskom narodu za pomoć i podršku u teškim trenucima.
„Među nama postoji i veliko poverenje, prijateljstvo. Bili smo zajedno u svim fazama saradnje i postigli smo za to vreme izuzetne rezultate“, rekao je Dačić.
On je zahvalio ruskom ministru za razvoj i jačanje odnosa između srpskog i ruskog naroda.
„Uvek u Srbiji ističem da je Šojgu čovek koji je od početka političke karijere bio jedan od najvećih prijatelja srpskog naroda. Dokaz za to su ona vremena kada je Srbiji bilo teško, kada je bila bombardovana, kada su se vodili ratovi na teritoriji bivše Jugoslavije, kada je naš narod preživljavao veoma teške trenutke“, dodao je on.
Dačić se tokom boravka u Moskvi sastao sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, predsednikom Dume Vjačeslavom Volodinom a obratio se i poslanicima ruske skupštine.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala