Stižu delegacije iz više od 100 zemalja: U Rusiji počeo glavni ekonomski događaj

© Sputnik / Olivera IkodinovićMeđunarodni ekonomski forum, Sankt Peterburg
Međunarodni ekonomski forum, Sankt Peterburg - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Glavni ekonomski događaj u Rusiji – Međunarodni ekonomski forum počeo je danas, 2. juna, u Sankt Peterburgu i trajaće do 5. juna. Okupiće predstavnike poslovnih krugova koji će pretresti ključna ekonomska pitanja.
Forum će se tradicionalno održati u centru „Ekspoforum“ uz strogo poštovanje epidemioloških mera za sprečavanje širenja virusa korona.
Kako je saopštio gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov, maksimalan broj gostiju foruma ne bi trebalo da premaši 5.000 ljudi zbog situacije sa pandemijom.
Radni program foruma počinje 3. juna i predviđa više od 100 diskusija i sastanaka na kojima će se razgovarati o pitanjima i problemima globalne ekonomije. Centralni događaj foruma biće obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina na plenarnoj sednici. Obraćanje ruskog lidera biće posvećeno socijalno-ekonomskom razvoju zemlje i privlačenju investicija. Na marginama događaja predsednik će takođe razgovarati sa novinarima svetskih informativnih agencija, biznismenima i investitorima.
Strani lider koji su pozvani na događaj – austrijski kancelar Sebastijan Kurc i emir Katara Tamim Ben Hamad El Tani učestvovaće u plenarnoj sednici foruma onlajn.
U okviru radnog programa planirani su i poslovni dijalozi Rusije sa SAD, Nemačkom, Francuskom, Italijom, Švedskom, Finskom, Japanom, Latinskom i Severnom Amerikom, Afrikom.

Američka delegacija otkazala dolazak

Na događaju se očekuje dolazak delegacija iz više od 100 zemalja. Kako je saopšteno Sputnjiku iz američke diplomatske misije, zvanična delegacija SAD neće učestvovati na ovogodišnjem Međunarodnom ekonomskom forumu, a predstavnici američke ambasade prisustvovaće događaju kako bi pružili podršku predstavnicima biznisa.
„Neće biti ni zvanične delegacije iz Vašingtona, ni pojedinačnih visokih predstavnika administracije SAD. Predstavnici ambasade će prisustvovati forumu, ali kako bi pružili podršku biznismenima koji su stigli na PMEF nezavisno“, saopšteno je iz američke diplomatske misije.
Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održava se od 1997. godine, a od 2006. u njemu učestvuje i ruski predsednik. Forum nije održan prošle godine zbog pandemije virusa korona. MIA „Rusija sevodnja“ je informativni partner PMEF-2021.
Forum svake godine poseti više od 10.000 učesnika iz Rusije i inostranstva, među kojima i lideri država i vlada zemalja u razvoju, lideri najvećih kompanija, kao i vodeći svetski eksperti.
PMEF predstavlja vodeću svetsku platformu za komunikaciju između predstavnika poslovnih krugova i pretresanje ključnih ekonomskih pitanja sa kojima se suočava Rusija, tržišta u razvoju i svet generalno.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala