Srbi režirali spektakl u Parizu!

© AP Photo / Thibault CamusLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Laslo Đere, srpski teniser, posle velikog preokreta pobedio je Miomira Kecmanovića u drugom kolu Rolan Garosa rezultatom 3:2 u setovima (4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 6:3).
Srpski teniseri odigrali su veoma napet meč, Kecmanović je bio na set od pobede, ali se ključan momenat odigrao u šestom gemu trećeg seta.
Izgubljen servis Miomiru je značio pad u igri, te u četvrtom setu nije bio dovoljno koncentrisan kako bi mogao da pripreti zemljaku. Đere je dominirao na terenu tokom poslednje dve deonice koje je dobio zahvaljujući agresivnijem stilu igre.
Protivnici u drugom kolu Rolan Garosa suočili su se sa čak 31 brejk loptom, dok su 13 i realizovali. Đere je bio bolji u vinerima kojih je imao 65, nasuprot Kecmanoviću koji je bio uspešan 31 put.
Agresivna igra doprinela je skoru od 56 neiznuđenih grešaka i 11 aseva upisanih Đereu, dok je Kecmanović imao 44 neiznuđene greške i samo jedan neuzvraćeni servis.
Srbi su u drugo kolo Rolan Garosa ušli poprilično izjednačeno, obojica su se susreli sa po jednom neiskorišćenom brejk prilikom do petog gema, kada je Kecmanović iskoristio svoju prvu (3:2).
Đere je ekspresno odgovorio te je rezultat na semaforu ostao izjednačen sve do devetog gema, koji je ujedno bio i najduži u setu. Kecmanović je pokazao veću koncentraciju, te stekao prednost brejka kog je potvrdio u desetom gemu za 1:0 u setovima (6:4).
Momak iz Sente bez dovoljnog fokusa je ušao u drugu deonicu, te dozvolio rivalu brejk na samom startu, a on je bio dovoljan Kecmanoviću za potvrdu vođstva od 2:0 po setovima (6:4).
U trećem setu Đereu se vratilo samopouzdanje, agresivna igra se isplatila, Miomir je dozvolio samo jednu brejk priliku koju je Đere i realizovao u šestom gemu, te u devetom iskoristio drugu set loptu za smanjenje zaostatka – 2:1.  
Četvrti period igre iznedrio je sjajan tenis i veliku želju kod obojice protivnika. Ukupno je viđeno čak deset pretnji na servis protivnika, a četiri su realizovane – tri u korist Đerea koji je izjednačio rezultat – 2:2.
Poslednja deonica započeta je razmenom brejkova u trećem i četvrtom gemu, da bi Kecmanović do kraja popustio u ključnim momentima, te je Đere slavio na kraju – 3:2 (6:3).
Naredni protivnik  55. nosiocu ATP liste biće Aleksander Zverev koji je prethodno bio bolji od Rusa Romana Safiuljina.
„I ja sam bio sa pogrešne strane mača“ – Novak se oglasio nakon skandala koji trese teniski svet
Đoković deklasirao Amerikanca na startu Rolan Garosa!
Bura u Parizu ne jenjava – javila se i Amerikanka zbog koje je depresija počela
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala